La vaca Margarita ha estat traslladada de nit fins al Priorat
La vaca Margarita ha estat traslladada de nit fins al Priorat
Tortosa

Traslladen de nit i sense permís la vaca Margarita per impedir que la sacrifiquin

El moviment ciutadà per salvar la vaca de Tortosa porta 166.000 firmes al govern per impedir que la matin

RedaccióActualitzat

La polèmica pel possible sacrifici de la vaca Margarita de Tortosa, protagonista d'un campanya per salvar-li la vida perquè no està correctament identificada i la llei determina que hauria de ser sacrificada, s'ha embolicat una mica més.

Aquesta nit els animalistes han traslladat la Margarita amb camió fins a un refugi d'animals de la comarca del Priorat. La mantenen retinguda i es neguen a lliurar-la, una acció que pot empitjorar la seva situació. I és que la Generalitat diu que és molt greu moure un animal immobilitzat sense permis perquè la vaca estava immobilitzada, diuen, per prevenir la salut d'altres animals i de les persones.

"A dia d'avui, però, no només no s'ha pogut acreditar l'estat sanitari, la identificació i procedència de l'animal, sinó que aquest ha estat traslladat, sense autorització, a un Santuari d'animals, amb la qual cosa s'ha forçat una situació que encara complica més la resolució del conflicte".

El govern assegura que té l'obligació d'exigir" el compliment de la normativa i "actuar davant els casos en què l'animal no està identificat i el propietari tampoc no pot acreditar el seu origen, ni situació sanitària", com en el cas de la Margarita.

"L'objectiu és evitar que aquests animals suposin un risc sanitari, puguin acabar propagant malalties o entrant en la cadena alimentària sense les garanties necessàries.

En qualsevol cas, ha assegurat que Agricultura va informar al propietari de la sanció corresponent i de l'actuació prevista per la normativa en cas que no es pogués arribar a acreditar la traçabilitat i identificació de l'animal, però que treballen per solucionar la situació. També han afegit que la vida de la vaca Margarita no corre perill immediat.

Lliuren 166.000 firmes a la Generalitat per salvar la Margarita

Mentrestant, aquest migdia els animalistes han lliurat a la Generalitat la petició per salvar la vaca avalada per 166.000 firmes. L'animal no té els papers reglamentaris i en aplicació a les normatives s'hauria de sacrificar ben aviat. Les organitzacions animalistes al·leguen que no és un animal de ramaderia sinó domèstic i en demanen l'indult. 

Els animalistes veuen bé que s'hagi multat el propietari de la vaca Margarita sempre que no es mati l'animal. També s'ofereixen a adoptar-la a les seves instal·lacions i denuncien la falta d'interès que, segons ells, ha demostrat el departament d'Agricultura en tot aquest afer. 

 

La vaca, que quan va néixer no va ser registrada, fa quatre anys que viu en una finca de Tortosa com un animal de companyia des que un ramader la va regalar a un amic seu, que té un espai obert on ha estat tot aquest temps.

Una denúncia d'un altre veí va descobrir que no estava registrada, però una crida per les xarxes socials ha aconseguit superar les 166.000 firmes de suport que s'han lliurat al govern per evitar que la sacrifiquin. Els impulsors de l'acció denuncien la falta d'interès que, segons ells, ha demostrat la Generalitat per trobar-hi una solució.

Anar al contingut