Barcelona

TMB denuncia als jutjats una festa "rave" nocturna al metro que va aplegar un centenar de joves i va acabar amb actes vandàlics

Els Mossos reforcen la vigilància i investiguen qui va organitzar la festa, que va aplegar un centenar de joves i que va acabar amb actes vandàlics, i com ho va fer

RedaccióActualitzat

Transports Metropolitans de Barcelona ha denunciat als jutjats una macrofesta al metro de Barcelona que fa dos cap de setmana va aplegar més d'un centenar de joves i que va acabar amb actes vandàlics. La matinada del 17 de gener, els joves van prendre andanes i vagons de la línia 4 del metro com si fos una sala de festes, entre les estacions de Jaume I i Passeig de Gràcia.

Segons el relat que un dels participants, Danil Romanov, ha publicat a Vice, la festa va començar en una plaça a prop d'una boca de metro, on van fer "botellón". Després, a ritme d'un altaveu que portaven en un carret, es van endinsar dins del metro on van muntar la festa il·legal, amb molta beguda alcohòlica, drogues, la música a tot drap i desenes de mòbils per capturar el moment.

La festa, que va durar més d'una hora, va transcórrer entre les estacions de Jaume I i Passeig de Gràcia, on els participants van pujar en diversos combois. Abans de fer un transbord, van deixar un rastre de grafitis, trencadisses, ratllades en mobiliari i orins a les instal·lacions del metro. Tot plegat davant la mirada dels passatgers que en aquella hora feien servir el metro: alguns, com explica el jove, de total desaprovació i d'altres, la majoria diu, amb ganes de sumar-se a la festa.

Els empleats, segons TMB, no van poder frenar la situació ja que es van trobar amenaçats per la multitud quan van intentar acostar-s'hi. 

Després de l'incident, TMB ha adoptat més mesures de seguretat en algunes estacions de metro. Transports Metropolitans de Barcelona assegura que no hi ha antecedents de cap fet semblant i ho han denunciat penalment davant els jutjats. Més que els danys ocasionats, els preocupa la "maldat" amb què, segons ells, es va actuar i les molèsties que va causar als passatgers. 

L'entitat metropolitana treballa ara de manera coordinada amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, que són qui porten la investigació. TMB vol que se n'identifiqui els responsables per evitar que es torni a repetir res igual. Els Mossos també han reforçat la vigilància. 

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha condemnat l'acció: 

"El govern condemna uns actes que no tenen cap justificació i afecten l'espai que hauria de servir al bé comú i no actuacions, no només privades, sinó que provoquen actes que no estan justificats des de cap punt de vista".

Pisarello ha dit també que Barcelona hi és per "gaudir-ne" i no pas per cometre "actes com aquests".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut