Sant Joan Despí

Terribas afirma que la "clau de TV3 és continuar sent propera a la gent"

Mònica Terribas ha afirmat en l'aniversari dels 25 anys de la televisió pública catalana que "la clau de TV3 és continuar sent propera a la gent". La directora de TVC ha considerat que TV3 va néixer mirant al món, i avui encara tenim una mirada ambiciosa del món". Terribas ha reconegut que els 25 anys de la cadena arriben en un moment de davallada de l'audiència i ha afirmat que alhora que vol conservar una sèrie de valors "defenso una televisió que sigui competitiva". La directora ha considerat que només "sent líders" s'aconseguirà l'objectiu de TV3 de tenir "incidència social".

Actualitzat
Terribas ha reivindicat la feina feta a TV3 fins ara i ha valorat les aspiracions per al futur. En un moment en què les audiències no són les desitjades, la directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, ha destacat en "Els matins" de TV3 la importància de la televisió pública envers els interessos polítics i econòmics que amaguen les televisions privades. La directora de TV3 ha indicat que és normal que hi hagi gent que pensi que "aquesta no és la tele de fa 25 anys", perquè "fa 25 anys érem una altra realitat social i érem una altra realitat mediàtica".

La lluita per l'audiència

Mònica Terribas ha explicat que com a directora buscarà que TV3 sigui líder d'audiència, encara que ara les noves cadenes privades ho dificultin. "És molt important tenir audiència perquè aspirem a tenir incidència social. És exigible a TV3 que sigui líder no perquè això ens faci més bonics, sinó perquè "els nostres valors estaran incidint socialment".

"Jo defenso una televisió que sigui competitiva, per això, és molt important tenir la Champions l'any que ve", ha afirmat Terribas, que ha recordat que TV3 és líder d'audiència en informatius, però que en canvi els programes d'altres cadenes que exploten més la morbositat s'enduen puntes d'audiència. Terribas ha qualificat aquesta situació d'"abandonament dolç", i ha subratllat que és important mantenir els nostres principis. "Nosaltres com a societat hem de saber quina televisió volem". "Ja tornaran", ha conclòs.

Una televisió referent

"El repte que no ha canviat és seguir sent un referent". En el 25è aniversari de TV3, la directora, Mònica Terribas, ha indicat que ara ja ningú no es preocupa de fer únicament televisió, perquè cal "pensar en els mòbils, i en la repercussió de tot allò que fas a través dels altres mitjans". Mònica Terribas ha subratllat la importància dels nous mitjans per aconseguir rèdits.

De periodista a directora

Mònica Terribas ha afirmat que no té por que algú pugui pensar que s'ha perdut una bona periodista per tenir una mala directora, però que és conscient que el perill hi és. D'altra banda, ha defensat que com a directora de TVC no pensa a fer la televisió que ella feia a "La nit al dia", ja que està "molt acostumada a pensar en la televisió com a entreteniment" per la seva feina prèvia en altres programes. I ha recordat les paraules del seu pare: "Sempre al servei del poble"

La directora de TVC ha afirmat que "TV3 va néixer mirant al món i avui encara tenim una mirada ambiciosa del món". I en aquest sentit, ha tingut paraules de reconeixement per a Cuní. "Crec que la teva imatge darrere del faristol de Denver, on Obama acabava de ser proclamat candidat a presidir els Estats Units, és la millor imatge per il·lustrar això". Terribas també ha recordat: "Quan a algú se li va ocòrrer 'TV3, la teva' la va encertar, perquè tothom se la sent seva". "Per això és normal que la gent exigeixi. És la nostra feina".
Anar al contingut