Revifa la tensió entre Kosovo i Sèrbia.
Revifa la tensió entre Kosovo i Sèrbia.
Kosovo

Tensió i violència a la frontera entre Kosovo i Sèrbia

La tensió i la violència entre Kosovo i Sèrbia continua. Els últims incidents s'han produït aquest dimecres, al centre de control de Jarinja, a la frontera entre els dos països, on almenys un centenar de membres de la minoria sèrbia ha disparat contra les tropes de l'OTAN i han cremat les seves instal·lacions.

Actualitzat
Segons alguns testimonis, els incidents haurien començat quan un grup de joves ha començat a disparar i a llançar còctels Molotov, i han incendiat el centre de control.

La tensió dels últims dies ve motivada per la intenció del govern kosovar de reprendre el control de la frontera nord, cosa que els serbis impedeixen des de la independència fa 3 anys.

L'objectiu de Pristina era aplicar un embargament comercial, idèntic al que aplica Sèrbia contra Kosovo. El primer ministre kosovar, Hashim Tatxi, ha acusat Belgrad d'instigar els disturbis, mentre que des de Belgrad, el president serbi, Boris Tadic, ha negat els fets i ha demanat la fi de la violència al nord de Kosovo.

La Unió Europea considera inacceptables els incidents i qualifica la situació de molt preocupant. A més, demana a les dues parts que continuïn amb les negociacions per arribar a un acord de lliure comerç entre Kosovo i Sèrbia.

Per la seva banda, el consell de seguretat de l'ONU ha informat que ha enviat reforços a la zona i ha anunciat que analitzarà la qüestió a porta tancada.
Anar al contingut