Imatge de l'estómac d'un adolescent amb un excés de greix corporal.
Quan l'estómac s'estimula, fa l'efecte de buit i provoca la disminució de la sensació de gana, segons l'expert.
Elx

Tècnica pionera contra l'obesitat a partir d'una lleugera i indolora descàrrega elèctrica a l'abdomen

Metges de l'Hospital General d'Elx han dissenyat una tècnica pionera contra l'obesitat a partir d'una lleugera i indolora descàrrega elèctrica a l'abdomen, que provoca que l'estómac es buidi més a poc a poc i, alhora, que hi hagi menys sensació de gana.

RedaccióActualitzat

Metges de l'Hospital General d'Elx han dissenyat una tècnica pionera contra l'obesitat a partir d'una lleugera i indolora descàrrega elèctrica a l'abdomen, que provoca que l'estómac es buidi més lentament i, alhora, que hi hagi menys sensació de gana.

Aquest sistema ha estat provat durant l'últim any i mig amb resultats "sorprenents" en mig centenar de pacients, que van experimentar una pèrdua mitjana de pes als tres mesos de 8 quilos, segons ha avançat el coordinador del projecte, Jaime Ruiz-Tovar, de la unitat de Cirurgia Bariàtrica del Servei General i de l'Aparell Digestiu del centre.

Per fer-ho, es col·loca una agulla a l'abdomen i s'aplica corrent elèctric de poc voltatge que crea un arc reflex artificial des dels nervis sensitius de la pell de l'abdomen, fet que condueix a una pèrdua de la sensació de gana. "Després del tractament, els pacients menjaven menys en posar-se davant del plat ", ha destacat Ruiz -Tovar. "Quan l'estómac s'estimula, fa l'efecte de buit i provoca la disminució de la sensació de gana", explica el coordinador del projecte, que recorda, però, que aquest sistema sempre ha d'anar acompanyat d'una dieta hipocalòrica adequada per aconseguir els resultats esperats.

El tractament -que el pot implantar qualsevol clínica ja que no es pot patentar- es fa setmanalment a la mateixa consulta del metge, en sessions de 30 minuts i durant un període de 12 setmanes. La majoria de pacients afirmen que és indolor i que tan sols es percep un lleu pessigolleig en el punt de punció.

Els resultats preliminars d'aquesta nova tècnica es publicaran pròximament a la revista internacional "Obesity Surgery".

Anar al contingut