Els representants de Societat Civil Catalana han formalitzat la denúncia a la Fiscalia. (Foto: ACN)
Els representants de Societat Civil Catalana han formalitzat la denúncia a la Fiscalia. (Foto: ACN)
Barcelona

Societat Civil Catalana denuncia l'ús "il·legítim" de dades pel 9-N

El col·lectiu creu que s'ha comès un delicte de revelació de secrets perquè s'ha enviat propaganda amb dades del Registre de Població, que té finalitats estadístiques

RedaccióActualitzat

El col·lectiu antiindependentista Societat Civil Catalana ha denunciat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'ús "il·legítim" de dades personals en relació amb la consulta del 9-N. La plataforma es refereix a l'enviament, als domicilis catalans, de propaganda, en cartes amb noms i cognoms, animant a votar en el procés participatiu de diumenge que ve.

Segons SCC, l'ús d'aquestes dades suposa incórrer en un delicte de revelació de secrets perquè vénen del Registre de Població, de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), que "es nodreix de les dades aportades per les administracions municipals i té només finalitats estadístiques".

"Tenint en compte que la cessió s'ha fet a mers efectes estadístics, no poden ser utilitzades per a fins diferents sense el previ consentiment dels interessats", argumenta Societat Civil Catalana en el seu escrit, en què demanen a la Fiscalia que investigui els fets denunciats i es persegueixi penalment els responsables. La denúncia fa referència a un conveni firmat aquest octubre entre Presidència i l'Idescat.

Anar al contingut