L'Hospitalet de Llobregat

S'inaugura la nova Ciutat de la Justícia amb una jornada de portes obertes

Una visita institucional encapçalada pel president de la Generalitat, José Montilla, ha servit per inaugurar oficialment aquest dissabte la nova Ciutat de la Justícia amb la celebració d'una jornada de portes obertes per tal que tothom que ho vulgui pugui conèixer aquest nou equipament, que començarà a funcionar dilluns. El trasllat definitiu dels 138 jutjats que hi ha repartits per tot Barcelona no culminarà, però, fins al novembre. Pel president Montilla, el nou complex permetrà acostar la justícia als ciutadans. Llavors, es preveu que passin per la ciutat judicial prop de 12.000 persones cada dia, entre visitants i treballadors. Els negocis que s'han obert al voltant tenen moltes expectatives.

Actualitzat
A la inaguració oficial de dissabte al migdia, també hi han assistit la consellera de Justícia, Montserrat Tura; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret, que han fet un recorregut pels quatre edificis que formen el nou macrocomplex judicial.

José Montilla ha destacat que la nova Ciutat Judicial "respon a la nova concepció d'eficàcia del servei públic, per la qual les persones són el motor de la seva actuació" i permetrà "més coordinació, més rendiment i més capacitat de reposta i de gestió".

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, s'ha referit al nou complex com a "icona de la reforma d'una administració que tothom reclama". Maria Eugènia Alegret també s'ha referit a la reforma i ha afirmat que "no pot esperar".

Els jutjats i la fiscalia de menors estrenaran dilluns la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet de Llobregat, un gran complex de 230.000 metres quadrats. Les noves instal·lacions dupliquen la superfície judicial dels que hi havia fins ara. Dijous, la fiscalia i els jutjats de menors 1, 5 i 6 van traslladar els seus expedients i la documentació en tràmit, i dilluns seran els primers que començaran a funcionar a la nova seu. El trasllat no acabarà fins a l'octubre.

Pel nou complex hi passaran unes 12.000 persones cada dia, entre treballadors i públic.

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha admès que mentre duri el trasllat hi haurà petites disfuncions en el funcionament. Tot i això, per la consellera el nou complex és una millora substancial de les instal·lacions del partit judicial de Barcelona, ja que es dupliquen el nombre de metres quadrats per jutjat.

Amb el trasllat es culmina un projecte que ha tingut tres legislatures polítiques de recorregut i s'acaben unes obres que es van començar el 2003.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut