La cantant colombiana Shakira ha publicat el seu onzè disc d'estudi, "El Dorado"
La cantant colombiana Shakira ha publicat el seu onzè disc d'estudi, "El Dorado"
Miami

Shakira, número 1 a internet en temps rècord i amb una picada d'ull al català

L'últim disc de la cantant, número 1 en 27 països en tan sols dues hores, inclou una frase en català: "t'estimo"

RedaccióActualitzat

La cantant colombiana Shakira ha publicat el seu onzè disc d'estudi, "El Dorado", un àlbum amb el qual espera tornar a sortir de gira. Només 30 minuts després de publicar-se, el disc s'ha convertit número 1 de vendes a internet, segons ha anunciat la mateixa cantant a través de Twitter.

Poques hores després, Shakira tuitejava també que el disc ja era numero 1 en 27 països en tan sols 2 hores:

"El Dorado" inclou diverses cançons inèdites, i noves col·laboracions, amb Maluma o Nicky Jam. Entre aquests, èxits "La Bicicleta", "Chantaje" i "Me enamoré", aquest últim on apareix amb Gerard Piqué, i que en pocs dies ja ha tingut 53 milions de visualitzacions a YouTube.

Shakira ha tornat a gravar els temes en castellà, cosa que fa anys que no feia, i s'ha inspirat en la mitologia pre-colombina per al titular del disc.

Picada d'ullet al català

El disc inclou una cançó, amb títol "Amarillo", en què apareix diverses vegades la frase "t'estimo", jus abans de la tornada:

Presentació a Miami

La cantant ha presentat "El Dorado" en una festa a Miami, als Estats Units, on ha explicat que el disc ha acabat sortint quan menys s'ho esperava:

"És com aquelles parelles que estan intentant aconseguir tenir un fill i no poden i al final diuen 'doncs no tindrem cap fill" i es queden embarassats i és el que m'ha passat. Vaig dir, 'no faré un àlbum, faré cançons'. I de cop i volta, vaig fer tantes i tantes cançons, una rere l'altra, que vaig acabar amb un àlbum".

Shakira afirma que és la vegada que ha gaudit més a l'estudi amb "El Dorado", on fusiona estils com la bachata, el reggaeton i el vallenato, amb el pop i balades que sempre l'han caracteritzat.

És el primer disc en tres anys de Shakira, però ja en fa sis que no surt de gira. En els pròxims mesos té previst tornar-hi. Després d'admetre que no sap com farà una gira amb dos fills, però, ha assegurat: "Crec que sí. Ho intentaré i a veure com me'n surto."

 

 

Anar al contingut