Barcelona

Set víctimes mortals en un dels pitjors caps de setmana de l'any en accidents de trànsit

Set persones han perdut la vida aquest cap de setmana a la xarxa viària catalana. Totes les víctimes eren homes, i en la majoria dels casos l'accident s'ha produït per sortides de la via. Tres de les víctimes eren motoristes i una quarta va morir atropellada. Entre els implicats hi ha dos detinguts, un per omissió de socors i un altre perquè conduïa begut. Aquest és el segon cap de setmana amb més sinistralitat aquest any 2010, amb el mateix nombre de víctimes que les registrades entre el 26 i el 28 de març. La diferència és que aquells dies coincidien amb diumenge de Rams, és a dir, l'inici de les vacances de Setmana Santa i un cap de setmana de gran mobilitat.

Actualitzat
Amb cinc accidents mortals dissabte i dos més aquest diumenge i un total de set morts, el penúltim cap de setmana d'octubre ja té el trist rècord de ser un dels de més sinistralitat d'aquest 2010.

Els dos primers accidents van tenir lloc la matinada de dissabte i tots dos van tenir característiques semblants. Un home de 55 anys i de nacionalitat alemanya va morir a Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà, a les cinc de la matinada, quan el vehicle que conduïa es va estavellar contra un arbre. El conductor, l'únic ocupant del cotxe, va morir a l'acte. Els fets van passar a l'interior de la població, concretament al carrer de la Marinada.
L'altre accident va passar només una hora més tard, a les sis de la matinada. Un jove de 24 anys i veí del Pla de Santa Maria va perdre la vida quan el vehicle que conduïa va sortir de la via i va xocar també contra un arbre a Figuerola del Camp, a l'Alt Camp, a la carretera TV-2001. Els Mossos han detingut l'acompanyant de la víctima, un jove que va fugir del lloc sense auxiliar el conductor.

En dos dels altres sinistres ocorreguts dissabte les víctimes van ser motoristes. El primer va tenir lloc dissabte al matí als Hostalets de Pierola, a la carretera B-231. Un home de 51 anys i veí d'Olesa de Montserrat va perdre la vida quan la seva motocicleta va xocar lateralment amb un vehicle en un avançament. L'home va perdre el control de la moto i va xocar contra una tanca de la carretera, cosa que li va provocar la mort.

L'altre accident va tenir lloc a Os de Balaguer, a la Noguera, ja a la tarda. El conductor del vehicle va perdre el control de la moto en un desnivell del camí de Canelles, en aquesta mateixa població, i va morir com a conseqüència de l'impacte de la caiguda. La víctima és un veí de Barcelona, de 45 anys.

Cap a les vuit del vespre es va produir un últim sinistre, amb un mort víctima d'un atropellament a l'AP-7, a Constantí, al Tarragonès. La víctima, de 46 anys i nacionalitat polonesa, va ser envestit per una furgoneta quan es trobava entre la calçada i el voral de l'autopista.

La xifra de víctimes mortals s'ha elevat a set aquest diumenge al matí, quan ha mort l'acompanyant d'un turisme a Vilajuïga, a l'Alt Empordà. El sinistre ha passat a l'N-260, quan el vehicle ha sortit de la via i ha impactat contra la tanca lateral de la carretera. La víctima és un veí de Cadaqués de 38 anys. El conductor ha resultat il·lès i ha estat detingut per la policia després de donar positiu en el control d'alcoholèmia que se li ha practicat.

L'últim accident mortal d'aquest diumenge ha passat a la carretera C-17, a l'altura de Balenyà. La víctima és un motorista, veí de Tona, de 52 anys, que ha sortit de la via i ha impactat contra la tanca de la mitjana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut