Set furgonetes de la Guàrdia Civil s'enduen els prop de 10 milions de paperetes de la nau de Bigues i Riells

Set furgonetes de la Guàrdia Civil s'enduen els prop de 10 milions de paperetes de la nau de Bigues i Riells

Set furgonetes de la Guàrdia Civil s'enduen els prop de 10 milions de paperetes de la nau de Bigues i Riells

Sortida de les furgonetes amb les paperetes del referèndum del polígon de Bigues i Riells, enmig d'una protesta ciutadana que ha aixecat voluntàriament el bloqueig. Imatge del 20 de setembre de 2017.

Sortida de les furgonetes amb les paperetes del referèndum del polígon de Bigues i Riells, enmig d'una protesta ciutadana que ha aixecat voluntàriament el bloqueig. Imatge del 20 de setembre de 2017. (horitzontal)

ACN Bigues i Riells.-Set furgonetes de grans dimensions de la Guàrdia Civil ja han sortit de la nau de Bigues i Riells (Vallès Oriental) amb les prop de 10 milions de paperetes. Els Mossos d'Esquadra i l'alcalde de la població han pactat amb el mig centenar de persones que bloquejaven la sortida l'aixecament de la protesta. Entre crits i càntics, els manifestants han tirat aigua contra els tot terrenys de la Guàrdia Civil que custodiaven els combois. Les furgonetes, però, han quedat aturades de nou uns minuts a la sortida del polígon quan un altre grup de manifestants els ha tornat a barrar el pas a crits de 'Volem les paperetes'. L'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano (ERC), ha reclamat transmetre una imatge de "no violència" i ha volgut deixar clar a la població que l'1-O hi haurà paperetes perquè "no les trobaran".

Galiano ha afirmat els manifestants han mostrat el seu desacord amb l'actuació de la Guàrdia Civil "amb total legitimitat". També ha afirmat que l'1 d'octubre la gent acudirà "massivament" a les urnes per demostrar que el que està fent l'Estat espanyol és "posar en tela de judici què és democràcia i què no és democràcia". I en aquest cas, ha afegit, "la ciutadania respondrà de forma massiva".L'alcalde d'ERC també ha explicat que a l'Ajuntament no tenien coneixement del magatzem on la Guàrdia Civil ha trobat deu milions de paperetes per votar al referèndum de l'1 d'octubre, però en tot cas ha fet una crida "a la normalitat i a la tranquil·litat" i a anar a votar l'1-O "amb un somriure a la cara". Si es fa així, ha vaticinat, "d'aquest malson que hem viscut avui només en quedarà el record".