Imatge de l'operatiu de la Guàrdia Urbana contra el tràfic de drogues en uns assentaments de barraques al carrer Dos de Maig de Barcelona. Pla …
Imatge de l'operatiu de la Guàrdia Urbana contra el tràfic de drogues en uns assentaments de barraques al carrer Dos de Maig de Barcelona. Pla general. (Horitzontal)

Set detinguts en una operació de la Guàrdia Urbana contra el tràfic de drogues al carrer Dos de Maig de Barcelona

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut aquest dimecres set persones en una operació contra el tràfic de drogues al carrer Dos de Maig de la capital catalana. L'operació policial s'ha dut a terme a primera hora d'aquest matí en un assentament de barraques situat al final del carrer Dos de Maig, entre el carrer Consell de Cent i la Plaça de les Glòries, a tocar de les obres que es realitzen en aquesta zona. La majoria dels detinguts són subsaharians, tot i que també hi hauria almenys una noia blanca que es desconeix si és menor d'edat. La Guàrdia Urbana els acusa de vendre droga a menors i els han dut a la comissaria de la Zona França, seu de la Unitat d'Investigació.

(S'ha afegit el detall del material comissat en el marc de l'operació)En el dispositiu, iniciat abans de les vuit del matí, hi han participat diverses dotacions de la Guàrdia Urbana i també la unitat canina, amb almenys dos gossos rastrejadors de drogues. El resultat de l'operatiu ha estat el comís de 149 dosis de marihuana preparada en bosses individuals per a la venda, 66 dosis d'haixix també preparades per arribar al mercat, uns 500 euros en metàl·lic i dues bàscules de precisió.Segons fonts policials, els subsaharians que viuen a l'assentament des de fa uns dos anys, probablement procedents d'altres assentaments desmantellats del districte de Sant Martí, es dediquen principalment a recollir ferralla. Tot i això, alguns d'ells també podrien haver venut drogues, principalment marihuana, però també probablement cocaïna. Alguns dels seus clients serien menors d'edat.L'operació policial ha sorprès a alguns veïns, que asseguren que no sabien que els residents de les barraques també venien drogues a banda de recollir ferralla, i diuen que mai han creat problemes a la zona.Tot i això, quan la policia ha marxat, alguns dels residents s'han mostrat molestos amb la presència de la premsa a la zona. També han aparegut als voltants alguns menors d'edat que probablement acudien al lloc per comprar drogues, desconeixent que instants abans hi havia anat la policia.

Anar al contingut