Bagdad

Set atemptats en una sola jornada a Bagdad provoquen almenys 54 morts

La violència continua sent part de la quotidianitat a l'Iraq i aquest diumenge ja hi ha causat més d'una cinquantena de morts. L'atemptat més sagnant ha sacsejat l'oest de la capital d'aquest país àrab, Bagdad, quan dos suïcides han detonat la càrrega explosiva que portaven adherida al cos enmig de desenes d'iraquians que feien cua davant d'un centre de reclutament del barri de Qadisiya. El nombre de víctimes mortals s'ha elevat a 35, i 60 són les persones ferides, entre les quals n'hi ha que presenten un pronòstic molt greu. Aquestes, però, no han estat les úniques víctimes del conflicte. En tota la jornada, n'hi ha hagut com a mínim 54 en set accions diferents.

Actualitzat
El nombre de baixes del conflicte que viu l'Iraq des de la invasió anglonord-americana per derrocar l'expresident Saddam Hussein no para de créixer. L'atemptat contra el centre de reclutament és el més greu i mortífer de les últimes setmanes, però no l'únic. Entre les víctimes hi ha joves reclutes i oficials de les forces especials del Ministeri de l'Interior.

Poc abans d'aquesta explosió, dues bombes han matat, almenys, quatre persones i n'han ferit deu més en una carretera a l'est de Bagdad. La primera anava dirigida contra una patrulla de policia. La segona ha esclatat, tot seguit, quan la gent s'ha apropat a la zona. Tres persones més han resultat mortes en un altre atemptat a la localitat de Yusefiya, a uns 25 quilòmetres al sud de la capital.

La resta de víctimes han mort en altres atacs a la capital, on la violència ha augmentat en intensitat, malgrat la presència de desenes de milers de policies iraquians i de soldats nord-americans que patrullen aquesta metròpoli de sis milions d'habitants.

Tot això ha passat mentre el primer ministre iraquià, Nuri al-Maliki, ha anunciat una remodelació completa del seu govern. El rerefons d'aquesta decisió s'ha de buscar en la pressió dels grups sunnites presents en el Parlament. El govern d'Al-Maliki està format per 37 ministres i secretaris d'estat dominats per la xiïta Aliança Unificada Iraquiana.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut