Ciclisme

Sella triomfa al Pampeago i Bosisio es vesteix de rosa amb cinc segons sobre Contador

Emanuele Sella ha estat l'heroi de la primera etapa d'alta muntanya del Giro d'Itàlia. L'italià del CSF ha arribat en solitari al cim del Pampeago després de fugar-se amb altres dotze corredors quan només s'havien recorregut tretze quilòmetres. A la llarguíssima pujada al Manghen, Sella ha deixat enrere els seus companys d'escapada; ningú ha estat capaç de seguir-lo i s'ha adjudicat una victòria que compensa les caigudes que ha patit en etapes precedents. Gabriele Bosisio és la nova "maglia" rosa amb cinc segons d'avantatge sobre Alberto Contador.

Actualitzat

Entre els tretze corredors que s'han escapat d'hora del pilot hi havia el campión del món, Paolo Bettini, i el català Joaquim Rodríguez. Però el protagonista ha estat Emanuele Sella, al qual ningú ha pogut seguir quan ha decidit atacar en plena ascensió al Manghem, port de categoria especial. Rodríguez ha aguantat sense ser enxampat pel grup principal i ha acabat l'etapa en una meritòria tercera posició.

Mentrestant, els favorits han esperat els últims quatre quilòmetres per posar-se a prova. El més valent ha estat Dennis Menchov, que ha atacat deixant enrere els seus rivals i traient 10 segons a Riccò, 11 a Simoni i Brusehin, 25 a Di Luca, 44 a Contador i 1'06 a Kloden, que ha patit moltíssim. Qui ha aguantat força bé és Gabriele Bosisio, que ha pres la "maglia" rosa a Giovanni Visconti; això sí, només compta amb cinc segons d'avantatge sobre un Contador que demà podria prendre-li el lideratge.

Demà, "etappone" amb sis ports duríssims

Aquest diumenge arriba l'anomenat "etappone", la jornada més dura del Giro d'Itàlia. Els corredors hauran de superar sis ports de muntanya, quatre de categoria especial, destacant-ne el Giau (2.236 metres) i la pujada final al Fedaia. Tot plegat en només 153 quilòmetres de recorregut, per la qual cosa no hi haurà gaire espai per recuperar forces.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut