Els equips de rescat treballen per trobar desapareguts a Hiroshima (Reuters)
Els equips de rescat treballen per trobar desapareguts a Hiroshima (Reuters)
Tòquio

Ja hi ha 179 morts i més de 80.000 evacuats per les pluges torrencials al Japó

És la pitjor catàstrofe meteorològica dels últims 36 anys a l'arxipèlag nipó

RedaccióActualitzat

El Japó continua vivint un malson al centre i al sud-oest del país. Ja s'eleva a 179 el nombre de persones que han mort per aquesta catàstrofe des del dijous passat. A més hi ha una seixantena de desapareguts i més de 80.000 evacuats, que han traslladat a zones segures.

Hi hagut esllavissades i desbordament de rius, especialment a les prefectures d'Hiroshima, Ehime i Okayama. En alguns llocs, les precipitacions han superat els 1.600 mil·lilitres acumulats. És el pitjor desastre natural d'aquesta mena dels últims 36 anys al Japó.

L'Organització Meteorològica Mundial ha informat del rècord de precipitacions que hi ha hagut aquests dies a la zona afectada:

 

 

El primer ministre, Shinzo Abe, que va suspendre una gira per Europa i el Pròxim Orient, s'ha desplaçat a les últimes hores a Okayama en un helicòpter de l'Exèrcit per observar sobre el terreny les feines de recerca i rescat de desapareguts i d'assistència a les desenes de milers d'afectats per la catàstrofe. Abe també visitarà la zona d'Hiroshima -on hi ha hagut més morts, uns 60- i d'Ehime. 

 

 

A més dels 80.000 evacuats, un quart de milió de persones s'han quedat sense aigua corrent, segons informa la caden estatal NHK.

Les precipitacions excepcionals que hi ha hagut en diferents punts del territori han provocat que els rius inundessin poblacions senceres, on l'aigua ha arribat als tres metres d'altura, amb greus destrosses en edificis, carreteres, ponts i altres infraestructures.

 

 

Anar al contingut