ESPERANT EL NADAL

Se celebra a Agramunt la XIII Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra

Cada any per aquestes dates, Agramunt, a la comarca de l'Urgell, es comença a preparar per a les festes de Nadal, concretament per als torrons que mengem a finals d'any. Aquest cap de setmana, la població celebra la XIII Fira del Torró i Xocolata a la Pedra, on es poden veure uns 250 expositors, participar en la mostra gastronòmica o descobrir com s'elabora i es cou el típic torró d'Agramunt. Els organitzadors esperen rebre la visita d'unes 40 mil persones.

Actualitzat
El torró d'Agramunt ha fet coneguda arreu aquesta població de l'Urgell. Fet amb mel i avellanes, aquestes peces rodones recobertes d'una fina capa de l'anomenat "pa d'àngel" han aconseguit ser un dolç de referència que està present a totes les taules per Nadal i, a molts llocs, tot l'any. La tretzena Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra d'Agramunt es va inaugurar ahir i es clausurarà demà. Més de tres-cents expositors exhibeixen els seus productes -des de màquinaria agrícola fins a artesania- en una fira en què el torró i la gastronomia en són la base i el principal atractiu. S'espera que aquest any se superi la xifra de visitants, que l'any passat van ser uns 40 mil, que atrets pel reclam del torró van visitar Agramunt, una població amb gairebé cinc mil habitants que, cada any, es converteix en la capital del dolç gràcies a les quatre petites empreses gairebé familiars dedicades al torró i a una cinquena dedicada a la xocolata. Aquest dies, a Agramunt, s'hi poden comprar torrons de tota mena, amb uns preus que oscil·len entre els 9 euros, les 1.500 pessetes el quilo, el de coco, el més barat, i els 15 euros, 2.500 pessetes el quilo, que és el que val el de pinyons, el més car.
Anar al contingut