Londres

Scotland Yard es declara no culpable de la mort de Menezes

La policia de Londres s'ha declarat no culpable dels càrrecs presentats contra aquest cos en relació amb la mort del brasiler Jean Charles Menezes, que va ser abatut a trets per agents que el van confondre amb un terrorista l'endemà dels atemptats fallits contra el transport públic a Londres. En una vista celebrada al tribunal de la City de Westminster, representants de Scotland Yard han negat que el cos policial no complís les normes de seguretat. La policia de Londres està acusada de violació de les normes de seguretat i higiene en el lloc de treball per la mort de Menezes el 22 de juliol del 2005 a l'estació de metro de Stockwell, al sud de la ciutat.

Actualitzat
Agents de la policia britànica van matar a trets Jean Charles Menezes l'endemà dels atemptats fallits contra el transport públic de Londres, en confondre'l amb un terrorista.

Després de rebre un informe de la Comissió Independent de Queixes a la Policia, encarregada d'investigar el cas, la fiscalia va anunciar al juliol passat que no hi havia proves suficients per acusar agents per la mort del jove, per la qual cosa es va decidir acusar Scotland Yard com a organització per violació de les normes de seguretat.

La família del brasiler va criticar la decisió de no processar cap dels funcionaris responsables de la mort de Menezes i la va qualificar de vergonyosa.

El passat 14 d'agost, el tribunal de la City de Westminster va concedir a la policia britànica una pròrroga de diverses setmanes perquè poguessin preparar la seva defensa. Ara s'espera que el cas arribi al tribunal penal d'Old Bailey, a Londres, perquè comenci el judici el 2007.
Anar al contingut