Obama amb Sarkozy al G-20 a Canes, França (Foto: Reuters)
Obama amb Sarkozy al G-20 a Canes, França (Foto: Reuters)
París

Sarkozy a Obama: "No puc veure Netanyahu, és un mentider"

La filtració d'una conversa privada entre dos dels homes més poderosos del món amenaça de crear polèmica. Els protagonistes són el president dels Estats Units, Barack Obama, i el primer ministre francès, Nicolas Sarkozy. L'escenari, Canes, durant la celebració de la cimera del G-20. I el tercer en discòrdia, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu. I és que en plena conversa sobre el conflicte al Pròxim Orient, Sarkozy li va assegurar a Obama: "Ja no el puc veure, és un mentider", en referència al primer ministre israelià, i la resposta de l'inquilí de la Casa Blanca va ser: "Tu n'estàs tip, però jo hi he de tractar cada dia".

Actualitzat
Tot plegat ho ha filtrat el web francès Arret sur Images, que contextualitza les crítiques a Benjamin Netanyahu en una conversa en què el president dels Estats Units hauria retret al seu homòleg francès que no l'hagués advertit de la seva intenció de donar suport a l'ingrés de Palestina com a membre de ple de dret de la Unesco. Obama també hauria demanat a Sarkozy que intentés que els palestins moderessin el seu posicionament respecte a l'entrada a l'ONU.

Malgrat que, segons sembla, mitja dotzena de periodistes que cobrien la cimera de Canes van sentir per error aquestes paraules i van decidir no fer-les sevir perquè no havien quedat enregistrades, Arret sur Images ha decidit finalment fer-les públiques, i diversos dels professionals que les van sentir n'han confirmat la veracitat.

Arret sur Images és un web especialitzat en la informació sobre els mitjans de comunicació i, especialment, sobre la descodificació dels seus continguts.



Anar al contingut