Documents judicials
Les citacions i els requeriments judicials s'acumulen a Sant Pere de Ribes
Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes no pot comunicar citacions ni sentències judicials des de fa quatre mesos

L'únic funcionari auxiliar del jutjat de pau d'aquest municipi del Garraf està de baixa, segons ha sabut Catalunya Informació

RedaccióActualitzat

Ja fa més de quatre mesos que els veïns de Sant Pere de Ribes, al Garraf, viuen una situació irregular al seu jutjat. Segons ha sabut Catalunya Informació, no se'ls poden comunicar ni citacions, ni requeriments ni sentències judicials, perquè l'únic funcionari d'auxili del jutjat de pau del municipi està de baixa, i no se l'ha substituït.

La llei obliga que sigui l'òrgan judicial de cada població l'únic interlocutor amb els ciutadans. Tot i tenir gairebé 30.000 habitants, Sant Pere de Ribes només té un jutjat de pau. Com que l'auxiliar d'aquest jutjat està de baixa des de l'abril, ningú pot entregar citacions ni sentències als domicilis particulars.

Això implica, per exemple, que sentències fermes dels jutjats de Vilanova i la Geltrú no es puguin executar. Aquest és el cas d'un home que té reconegut un deute de 2.000 euros per part d'un veí de Sant Pere de Ribes i no el pot cobrar. Miquel Nadal, el seu advocat, ho ha explicat a Catalunya Informació: "Està deixant de cobrar un deute perquè no funciona l'activitat jurisdiccional. No de jutjar, sinó, senzillament, el fet de comunicar-ho. I això, per falta de personal. El jutjat de pau ho ha de comunicar. Si no ho fa, ho haurem de traslladar al Consell General del Poder Judicial a Madrid perquè porti a terme la provisió de plaça."

La baixa laboral de l'auxiliar es va cobrir al juliol, però sis dies després el nou funcionari va plegar de manera voluntària.

Anar al contingut