Màlaga

Sanitat diu que les primeres dosis de vacunes contra la grip A ja han arribat a Espanya

Les primeres dosis de vacunes contra la grip A ja han arribat a l'estat espanyol, segons ha informat la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, que també s'ha mostrat partidària de vendre l'antiviral Tamiflu a les farmàcies. D'altra banda, una dona de 46 anys ha mort a l'Hospital Clínic de Màlaga per la grip nova.

Actualitzat
La ministra de Sanitat ha anunciat al Fòrum Europa que Espanya ja ha començat a rebre les primeres dosis contra la grip nova, que, previsiblement, començaran administrar-se durant la primera quinzena de novembre.

D'altra banda, Trinidad Jiménez ha manifestat que "hi ha les condicions" perquè tornin a vendre's antivirals, com el Tamiflu, a les farmàcies. Tanmateix, ha volgut aclarir que aquesta decisió es prendrà d'acord amb la proposta que faci el Subcomitè d'Antivirals al Consell Interterritorial de Salut, que es farà el 22 d'octubre. Una reunió en què també s'ha de consensuar una data comuna per iniciar les vacunes a tot l'Estat.

Mor una dona de 46 anys per la grip nova a Màlaga

 
La nova víctima de grip nova és una dona de 46 anys. La dona, que tenia una pneumònia, va estar ingressada gairebé un mes a la unitat de cures intensives a l'Hospital Clínic de Màlaga, segons han explicat fonts de la Delegació de Salut de la Junta d'Andalusia. Concretament, la van hospitalitzar el 13 de setembre i aleshores ja es va confirmar que tenia el virus. En tot aquest temps, però, no ha respost al tractament mèdic.

Fins dijous de la setmana passada hi havia 42 morts per grip nova.
Anar al contingut