Madrid

Sánchez matisa que l'independentisme "ha de passar pàgina de la via unilateral"

El president espanyol puntualitza així l'afirmació que va fer aquest dimarts a Berlín que calia girar full del que representa l'1-O

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha puntualitzat, durant la sessió parlamentària al Congrés, les seves paraules pronunciades aquest dimarts a Berlín quan va demanar als independentistes que calia girar full del que significava l'1 d'octubre. Al retret que li ha fet el diputat republicà Joan Tardà, el president espanyol ha matisat que del que s'ha de passar pàgina és de la unilateralitat.

"Quan parlo que s'ha de passar pàgina és que cal acabar amb la via unilateral. En aquest sentit, senyor Tardà, nosaltres no considerem que la Constitució sigui un marge estret, un camp estret per poder dialogar i trobar una solució a la crisi a Catalunya. Al contrari. La Constitució, l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, és el punt base a partir del qual podem construir un nou consens que doni resposta a la crisi a Catalunya."

El cap de l'executiu espanyol ha recordat al portaveu d'ERC que el referèndum de l'1-O va ser conseqüència del que va passar al Parlament català els dies 6 i 7 de setembre passat, quan -segons Sánchez- "una majoria parlamentària representant d'una minoria social va imposar les seves regles i va trencar unilateralment la Constitució i l'Estatut d'Autonomia".

Però Quim Torra va reiterar aquest dimarts que el seu govern es manté ferm en el mandat de l'1 d'octubre i que la regressió de drets democràtics a Espanya és intolerable per a qualsevol democràcia. El president català va insistir, des de Washington, que el dret d'autodeterminació és clau i essencial per al poble català.

 

 

El PP demana a Sánchez que no es reuneixi amb Torra

Durant el ple del Congrés, el portaveu del PP, Rafael Hernando, ha demanat a Pedro Sánchez que suspengui la reunió amb Quim Torra, fixada per al 9 de juliol al palau de La Moncloa, fins que el president de la Generalitat no demani perdó al rei i als espanyols per les seves ofenses. Hernando ha reclamat també al president espanyol que aclareixi si continua pensant o no que Torra és un supremacista, com va afirmar quan era el líder de l'oposició.

Pedro Sánchez ha replicat demanant que els candidats a presidir el PP siguin "lleials" amb el govern i que recuperin la "brúixola" pel que fa a la crisi catalana, actuant amb "sentit d'estat". Ha reclamat als populars que liderin l'oposició però no la "crispació" en aquesta nova etapa política.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSOEQuim TorraReferèndum 1-OProcés catalàIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut