Gibraltar

Salvament Marítim espera extreure el combustible del petroler que va col·lisionar amb un mercant a Gibraltar

Salvament Marítim podria extreure en les pròximes hores el combustible del vaixell encallat prop de Gibraltar després de xocar contra un petroler. El buc porta 700 tones de fuel i 50 més de dièsel de consum propi, però, segons el govern andalús, no hi ha risc de fuga. La tripulació del petroler es manté dins del vaixell fondejat a Algesires. S'està a l'espera de decidir on es repararà el casc exterior i on es farà el buidat de les 37.000 tones de cru que transporta.

Actualitzat

A l'estret de Gibraltar, amb un gran trànsit marítim, ahir de matinada hi van xocar el mercant "New Flame", de bandera panamenya i carregat de ferralla, i un petroler danès. L'accident va passar a la Punta Europa, a l'extrem sud del penyal, i el vaixell ferraller es va enfonsar parcialment, en aigües britàniques. Els serveis de salvament gibraltarenys i espanyols van rescatar la tripulació, i equips amb submarinistes treballen per evitar que s'escapin les 700 tones de fuel del mercant. El petroler ha patit danys menys greus i ha pogut arribar al port d'Algesires. Segons Salvament Marítim no hi ha cap perill de fuita de les 37.000 tones de cru que transporta.

Cap perill de contaminació

Tot apunta que l'accident es va produir quan un dels vaixells va entrar en la ruta de l'altre. En el xoc, les naus gairebé no van patir danys, de manera que, segons el govern andalús, el transvasament de combustible no comportarà cap perill de contaminació. Tot i així, la consellera de governació andalusa, Evangelina Naranjo, ha explicat que mantenen activat el pla de prevenció per contaminació marina a la costa d'Algesires.

Anar al contingut