Salut tanca la cuina de l'hotel de Santa Susanna on es van intoxicar 158 persones

El Departament de Salut ha suspès de forma cautelar l'activitat dels serveis de cuina de l'hotel Los Pinos de Santa Susanna (Maresme) on van quedar intoxicats 158 clients després de menjar-hi, i ha ordenat la desinfecció de totes les dependències que formen part de l'àrea de restauració. Les anàlisis han determinat que el causant del brot infecciós va ser el virus Norwalk, que s'encomana per l'aigua o aliments contaminats, i que el menjar responsable va ser el sopar del dia 22 d'agost.
Salut tanca la cuina de l'hotel de Santa Susanna on es van intoxicar 158 persones
Santa Susanna

Salut tanca la cuina de l'hotel de Santa Susanna on es van intoxicar 158 persones

El Departament de Salut ha suspès de forma cautelar l'activitat dels serveis de cuina de l'hotel Los Pinos de Santa Susanna (Maresme) on van quedar intoxicats 158 clients després de menjar-hi, i ha ordenat la desinfecció de totes les dependències que formen part de l'àrea de restauració. Les anàlisis han determinat que el causant del brot infecciós va ser el virus Norwalk, que s'encomana per l'aigua o aliments contaminats, i que el menjar responsable va ser el sopar del dia 22 d'agost.
Actualitzat
El Departament de Salut de la Generalitat ha suspès cautelarment els serveis de cuina de l'hotel Los Pinos de Santa Susanna on van quedar intoxicats 158 clients després de menjar-hi. Salut ha ordenat la desinfecció de totes les dependències que formen part de l'àrea de restauració.

La causa de les intoxicacions, segons les anàlisis del Departament de Salut, és el virus Norwalk, que s'encomana per l'aigua o aliments contaminats. A més, s'ha identificat que el menjar responsable de la infecció va ser el sopar del dia 22 d'agost.

Es dóna la circumstància que el 21 d'agost passat la cuina del restaurant de l'hotel Els Pins va patir una inundació d'aigües fecals a conseqüència de les fortes pluges que van caure a la localitat, segons han explicat alguns dels afectats i ha confirmat el Departament de Salut.

La conselleria ha dit que "amb les dades actuals no es pot establir una relació causal directa entre aquest fet i la intoxicació", encara que a l'espera d'obtenir els resultats que estableixin l'origen de la infecció s'ha decidit reforçar les mesures d'higiene del personal de l'hotel i s'ha optat per suspendre cautelarment el servei de cuina.

El Departament de Salut també ha explicat que en l'avaluació de les enquestes epidemiològiques no s'identifica cap aliment específic que hagi pogut ser el vehicle de l'afecció, ja que la ingesta per part dels afectats va ser molt variada perquè els àpats eren bufet lliure amb diferents plats cuinats a escollir.

El Departament de Salut va tenir coneixement el passat 25 d'agost d'aquesta intoxicació alimentària, que ha afectat un total de 158 persones, quatre de les quals van requerir ser hospitalitzades amb símptomes com nàusees, vòmits, diarrees i febre, encara que ja estan donades d'alta.

NOTÍCIES RELACIONADES