Madrid

Sacyr assegura que no abandonarà les obres del canal de Panamà i les acabarà el 2015

Sacyr no abandonarà les obres del canal de Panamà i les acabarà el 2015. El president de la constructora ha dit que no preveuen cap més escenari que el de l'acord. De totes maneres, no han retirat el preavís de paralització de les obres per al dia 20, si no cobren els sobrecostos.

RedaccióActualitzat

El president de Sacyr, Manuel Manrique, assegura que acabaran les obres d'ampliació del canal de Panamà el 2015, però no concreta si s'hauran de suspendre dilluns que ve. Manrique reitera que tancaran un acord amb les autoritats panamenyes per salvar el projecte, que penja d'un fil després que Sacyr va dir que feia curt de diners per acabar les obres.

El president de Sacyr ha reconegut que a hores d'ara el preavís de suspensió de les obres d'ampliació del canal de Panamà es manté per al dia 20 de gener. Manrique ha volgut matisar aquest missatge amb un altre de més optimista i ha insistit que només "treballa amb l'escenari de l'acord", de continuar treballant en el projecte per poder complir els compromisos d'acabar les obres al voltant del 2015.

Sacyr s'ha esperat fins aquest dilluns per donar explicacions sobre el conflicte del canal de Panamà, que va començar fa gairebé dues setmanes quan la constructora espanyola va demanar 1.200 milions d'euros en concepte de sobrecostos de l'obra. Sacyr ha dit que els sobrecostos estan justificats, que en cap cas va fer un pressupost inicial massa baix -com diuen empreses de la competència- i, sobretot, que té la intenció d'acabar l'obra i que ho farà el 2015.

Manrique ha insistit que els sobrecostos, xifrats en 1.600 milions de dòlars, estan justificats i que només són un problema puntual.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut