Imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair desembarcant a la pista de l'aeroport de Girona.
Imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair desembarcant a la pista de l'aeroport de Girona.
Girona

Ryanair redueix més de la meitat els vols a l'aeroport de Girona de cara a la temporada d'hivern

Rayanair reduirà les rutes i els vols a l'aeroport de Girona de cara a la temporda d'hivern, malgrat haver arribat a un acord amb la Generalitat per mantenir-los. Ara argumenta l'alt preu del carburant i la davallada de passatgers. El govern català reduirà l'aportació a Ryanair si no arriba als 3 milions de passatgers a Girona al cap de l'any.

RedaccióActualitzat
Després que el juliol passat el president de la companyia irlandesa, Michael O'Leary, va anunciar que cancel·laria 15 rutes i en reduiria 46 com a resposta a l'augment de taxes aeroportuàries, ara Ryanair reduirà les rutes i els vols a l'aeroport de Girona de cara a la temporada d'hivern. I això, malgrat haver arribat a un acord amb la Generalitat per mantenir-los. En aquest cas l'aerolínia argumenta l'alt preu del carburant i s'aguditza la davallada de passatgers.

Durant la propera temporada d'hivern, Ryanair només oferirà 21 rutes des de l'aeroport de Girona-Costa Brava de Vilobí d'Onyar, un total de 78 freqüències que connectaran l'aeroport amb Manchester, Bolonya, l'Alguer, Cagliari, Trapani, Pescara, Torí, Pisa, Venècia, Marràqueix, Fes, Cracòvia, París, Bremen, Frankfurt, Düsseldorf, Karlsruhe, Colònia, Eindhoven, Maastricht i Billund.

Amb aquest anunci de la companyia de baix cost es confirma la pèrdua del vol a Madrid i la resta de destinacions domèstiques, a més d'altres connexions amb Londres, Brussel·les, Milà, Estocolm o Dublín, que també desapareixen.

Aquest anunci també suposa una reducció en relació amb el que feia la companyia els hiverns anteriors i converteix la temporada en una de les més fluixes dels últims anys. L'hivern passat va fer 25 rutes amb un centenar de freqüències, mentre que el 2010 la xifra durant la temporada d'hivern va ser de 46 destinacions i 193 freqüències setmanals.

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha dit que malgrat la reducció es preveu un hivern força "estable", amb uns 450.000 passatgers que passaran per l'aeroport.

Això sí, Font ha afegit que "menys rutes" també signifiquen "menys aportacions". La Generalitat ha dit que reduirà l'aportació en concepte de publicitat i màrqueting a Ryanair si la companyia no arriba als 3 milions de passatgers a Girona al cap de l'any, tal com van acordar amb les institucions gironines.


Anar al contingut