Madrid

Rufián a Rajoy: "No estem parlant de Bárcenas, ho pot dir: condó, preservatiu"

El diputat d'ERC retreu al president del govern espanyol que els preservatius paguin el mateix IVA que cotxes i hotels de luxe i Rajoy afirma que augmentaran els recursos per combatre la sida

RedaccióActualitzat

El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha aprofitat que aquest dijous és el Dia Mundial contra la Sida per reclamar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que s'abaixi l'IVA dels preservatius. Ha estat en la sessió de control al Congrés dels Diputats i Rajoy s'ha limitat a contestar que s'ha avançat molt en la prevenció d'aquesta malaltia.

Rufián, que ha afirmat que des que Rajoy és president el pressupost de les polítiques contra la sida ha baixat un 70%, en la rèplica li ha retret que no havia respost a la seva pregunta:

"La pregunta anava sobre el preservatiu, el condó. No estem parlant de Bárcenas, ho pot dir: condó, preservatiu. Dit això  -i com que sembla que no ho té gaire clar-, des d'ERC li proposem que no es pagui el mateix IVA per una suite d'hotel que per un condó, i ja posats, que no es pagui el mateix IVA per un Jaguar que per un bolquer."

En la resposta a la segona pregunta, Rajoy tampoc ha fet servir cap de les dues paraules: ha insistit en els "esforços" que estan fent el seu govern i les comunitats autònomes per prevenir aquesta i altres malalties de transmissió sexual, i ha assegurat que en el consell de ministres d'aquest divendres "repartiran" un 72% més de subvencions a les ONGs que també fan prevenció.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut