Motor

Ruben Faria, en motos, i Carlos Sousa, en cotxes, guanyadors de la primera etapa del Dakar

La caravana del Dakar 2007 ja ha començat a rodar. El portuguès Ruben Faria ha guanyat la primera etapa cronometrada, disputada entre Lisboa i Portimão, en la categoria de motos. Isidre Esteve ha acabat tercer i Marc Coma, defensor del títol, tretzè. En cotxes, el també portuguès Carlos Sousa ha estat el guanyador per davant de Giniel de Villiers i Carlos Sainz. Nani Roma ha acabat setè a gairebé cinc minuts del guanyador. Han estat els primers 117 quilòmetres cronometrats dels prop de 8.000 que queden fins a arribar al mític llac Rosa.

Actualitzat

El portuguès Ruben Faria s'ha imposat en la primera etapa cronometrada del Ral·li Dakar en la categoria de motos, disputada sobre un recorregut de 117 quilòmetres entre Lisboa i Portimão. Faria, que l'any passat ja va guanyar la segona especial, ha fet un crono d'1 hora, 22 minuts i 7 segons al manillar de la seva Yamaha, 16 segons menys que el seu compatriota Helder Rodríguez. El millor català ha estat Isidre Esteve, tercer, després d'una errada de cronometratge que ha fet baixar una posició el francès David Casteau mentre que Marc Coma, defensor del títol, no ha volgut prendre riscos i ha estat tretzè, a més de set minuts del guanyador.

En cotxes, la victòria ha estat per al també portuguès Carlos Sousa, amb un temps d'1 hora, 20 minuts i 38 segons, seguit del sud-africà Giniel de Villiers i del madrileny Carlos Sainz, tercer a dos minuts i 38 segons del guanyador. En una etapa dominada pels Wolkswagen, el català Nani Roma ha estat el millor dels Mitsubishi en la setena posició a gairebé cinc minuts de Sousa. L'exesquiador francès Luc Alphand, defensor del títol, ha acabat onzè, a 10 minuts i 51 segons del vencedor.

La cursa continuarà aquest diumenge amb la disputa de la segona etapa entre Portimão i Màlaga, amb 67 quilòmetres cronometrats, des d'on posaran rumb cap a l'Àfrica.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut