Motor

L'organització del Lisboa-Dakar anul·la dues etapes per raons de seguretat

Els organitzadors del ral·li Lisboa-Dakar, que es disputarà del 6 al 21 de gener, han anunciat aquest dissabte la modificació del recorregut amb l'anul·lació, per raons de seguretat, de dues etapes: la desena, que havia de passar per Néma, a Mauritània, i l'onzena, amb final a Tombouctou, a Mali. Amenaces de grups terroristes que ha rebut l'organització de la prova han estat les raons d'aquesta modificació, seguint els consells del Ministeri d'Afers Estrangers francès.

Actualitzat
Malgrat els dispositius de vigilància desplegats i les garanties donades per les autoritats de Mali, l'organització del ral·li Lisboa-Dakar ha decidit modificar el traçat de dues etapes. La raó és el perill que suposa, segons el Ministeri d'Afers Estrangers francès, l'amenaça terrorista per part del Grup Salafista per la Predicació i el Combat. Lògicament, l'organització ha prioritzat la seguretat dels participants i de tota la caravana que segueix el Dakar i ha variat el recorregut.

Les etapes que han hagut de ser modificades són la desena i l'onzena, en territori de Mauritània i de Mali: Néma-Tombouctou i Tombouctou-Néma. Dues etapes importants de cara a la classificació general del Lisboa-Dakar, ja que eren dues jornades amb més de 500 quilòmetres d'especial cadascuna.

Finalment, el 16 de gener es disputarà una especial de 366 quilòmetres amb arribada i sortida a Néma. I el 17 de gener es farà una etapa de semirepòs, ja que tot els participants, en comboi, recorreran un enllaç de 280 quilòmetres entre Néma i Ayoun-el-Atrous.

No és la primera vegada que el recorregut del Dakar s'ha de modificar per raons de seguretat. L'últim precedent, l'any 2004, en una zona molt pròxima a la d'ara. Es van anul·lar dues etapes i els cotxes van anar en caravana custodiada de Néma a Bobo, mentre que les motos ho van fer en avió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut