Motor

El Dakar comença a escalfar motors amb la presortida d'alguns participants a Madrid

El Ral·li Dakar ha fet aquesta tarda una presortida a Madrid. Ha estat un acte festiu, que s'ha fet al costat del Santiago Bernabéu, i ha servit perquè els aficionats visquessin en directe l'ambient que envolta aquesta prova gairebé mítica. La presortida no tenia caràcter obligatori. De fet, els catalans Marc Coma i Nani Roma, se l'han saltat, i això ha fet que la gran atracció per als aficionats madrilenys hagi estat la presència de Carlos Sainz.

Actualitzat

L'excampió del món de ral·lis seà aquest any un clar aspirant a la victòria en la categoria de cotxes. Serà la seva segona participació en el Dakar. L'any passat, en el seu debut, Sainz va acabar en la desena posició, però, amb quatre victòries d'etapa, va demostrar que, si no comet errades, pot estar en la lluita pel triomf final, qui sap si lluitant colze a colze amb Nani Roma.

L'altre gran focus d'expectació l'ha protagonitzat Isidre Esteve. El pilot lleidatà ha estat a prop del podi en dues ocasions, en què va ser quart. L'any passat, però, en una caiguda es va trencar la melsa i va haver d'abandonar. Esteve assegura que els mals records queden enrere i que, ara, només mira al futur anb optimisme.

La prova d'aquest any recull 16 cotxes, amb Nani Roma entre els favorits; 12 motos, amb Marc Coma, que busca revalidar la victòria de fa un any; 8 camions i nombrosos participants en quads. Jordi Arcarons, responsable de l'equip que lidera Coma, creu que un cop més els factors seguretat i navegació seran els que marcaran la prova.

Triomfar a Dakar és un èxit que ja coneixen Juvanteny, Criado i Román, que han estat campions en la seva categoria de camions, així com Pedregà, que l'any passat va ser el millor en quads.

Absència dels Servià

Per primera vegada en vint anys no hi haurà cap Servià al ral·li Dakar per problemes de finançament. Només Josefina Román, la dona de Josep Maria Servià, representarà la família aquest any com a copilot al camió conduït per Jordi Juvateny.

Anar al contingut