Rubalcaba, López i Navarro, en el míting a Barcelona. (Foto: EFE)
Rubalcaba, López i Navarro, en el míting a Barcelona. (Foto: EFE)
Barcelona

Rubalcaba diu que "ningú ha fet més" per l'autogovern de Catalunya que els socialistes

Actualitzat

La visita a Catalunya de Guy Verhofstadt ha acaparat bona part de l'atenció de la campanya per les europees d'aquest dimecres, una jornada en què el PSC ha tornat a rebre la visita del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, la segona des de l'inici de la campanya. Ha estat a Barcelona, amb Pere Navarro i Javi López.

Els socialistes han fet discursos plantejant aquestes eleccions en clau plebiscitària contra les polítiques de dretes i de retallades, tant a Catalunya com a Espanya i Europa. Tant Navarro com el candidat del PSC, Javi López, han criticat la reforma laboral i han demanat concentrar el vot d'esquerres. Rubacalba també s'ha referit al procés català amb una crida al pacte i al diàleg. 

"Ningú ha fet més que nosaltres, els socialistes catalans i els socialistes espanyols, perquè aquesta terra tingués autonomia, autogovern i autonomia política per decidir a favor de la seva gent. Ningú ha fet més. Continuarem fent el mateix perquè ara hi ha qui vol marxar d'Espanya i qui ni vol parlar dels problemes que té Catalunya amb la resta d'Espanya, però nosaltres sí, nosaltres volem parlar, volem pactar, volem acordar. Sabeu per què? Perquè volem continuar vivint junts." 

Navarro ha destacat el perfil dretà de CiU: 

"Si Mas visqués a Berlín, votaria la senyora Merkel, sense cap tipus de problema. Però sabeu què passarà el dia després de les eleccions? Que tornarà a votar amb la dreta, espanyola i europea. I aquí teniu un exemple molt clar. CiU amb qui vota? Qui ha fet alcalde de Badalona Albiol, del Partit Popular? Convergència i Unió." 

I Javi López ha cridat a concentrar el vot d'esquerres:

"L'únic vot progressista que assegura derrotar la dreta i canviar Europa és el vot socialista. Concentrem-lo. Aprenguem del que ha passat avui, el que està passant a Extremadura, on IU farà Monago i el PP president un altre cop. Concentrem el nostre vot." 

 

Anar al contingut