Barcelona

Roca: "La infanta vol que es faci justícia"

L'advocat de la filla del rei ha esquivat les preguntes de la premsa sobre si la infanta vol acudir a declarar, amb l'argument que això "no és el que es ventila ara", sinó la condició d'imputada de la filla del rei. "Estem defensant el dret de la infanta a no ser considerada imputada en aquesta causa", ha tancat el lletrat, després que el seu company de bufet no descartés la comparaixença de Cristina davant del jutge Castro.

RedaccióActualitzat

Miquel Roca i Junyent, l'advocat de la infanta Cristina, que ha estat imputada pel jutge Castro en el "cas Nóos", en el qual també està imputat el seu marit, ja està preparant el recurs de la imputació. En declaracions als mitjans, Roca ha explicat que si bé la infanta "no deu estar gaire contenta", el que ella vol és que "es faci justícia".

L'advocat ha esquivat les preguntes de la premsa sobre si la infanta vol acudir a declarar, amb l'argument que això "no és el que es ventila ara", sinó la condició d'imputada de la filla del rei. "Estem defensant el dret de la infanta a no ser considerada imputada en aquesta causa", ha tancat el lletrat. Això, després que aquest dimarts a la tarda, el seu company de bufet, Jesús Silva, deixés oberta la possibilitat que la infanta sí que anés a declarar davant del jutge. "Si tantes ganes en té, si així s'ha de realitzar com a persona, doncs potser hi anem", ha dit Silva en to irònic.

"Les sensacions i les enquestes sempre cedeixen davant la justícia"

Roca va parlar amb la infanta aquest dimarts a la tarda per comunicar-li el contingut de la interlocutòria en què Castro la cita a declarar el dia 8 de febrer i ha explicat que ha afirmat que "és possible" que es reuneixi amb ella en els pròxims dies.

També ha dit, després que li recalquessin que les enquestes revelen que la ciutadania percep un tracte de favor a la infanta en la investigació judicial, que "això no és un partit de futbol, és una cosa seriosa en la qual estan en joc drets, interessos i valoracions".

Segona imputació

El jutge Castro, que en un primer intent fa nou mesos no se'n va sortir d'imputar la infanta, li atribueix en aquest segon intent un presumpte delicte de frau fiscal i un de blanqueig. Cal tenir en compte que si hi hagués una segona desimputació de la infanta Cristina, ja no hi podria haver cap més citació i, de fet, la instrucció del "cas Nóos" quedaria definitivament tancada i llesta per anar a judici.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut