Albert Rivera
Albert Rivera (EFE)

Rivera acusa Torra de "xenòfob" i exigeix que "demani perdó als catalans" pel procés

Arrimadas creu que Torra ha estat l'escollit per Puigdemont perquè és "l'únic que ha acceptat ser el seu titella"

RedaccióActualitzat

Albert Rivera qualifica Quim Torra de "xenòfob" i creu que és exigible que faci un "acatament explícit" de la Constitució en el seu discurs d'investidura

El president de Ciutadans creu que això "no passarà" i per això ha insistit que s'hauria de mantenir l'article 155 al nou govern que es formi a Catalunya si, a més, no declara explícitament la fi del procés independentista.

"No es pot aixecar el 155 si no es garanteix el compliment de la Constitució, si no s'acata l'Estatut i si no es demana perdó als catalans, es posa fi al procés i es respecten tots els drets constitucionals."

El líder de Cs, doncs, ha demanat a PP i PSOE que segueixin aplicant "junts" el 155 i que Rajoy haurà de donar explicacions si es nega a fer-ho.

Des del Congrés ha instat a més el president espanyol Mariano Rajoy a impedir la votació d'investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat, recorrent al Tribunal Constitucional el vot delegat de Carles Puigdemont i Toni Comín.

Una decisió impugnada a aquest tribunal només se suspèn automàticament quan el recurs l'ha presentat el govern espanyol. Dimarts, el TC va acceptar un recurs de Cs sobre aquest tema però no va suspendre el vot delegat en no acceptar la petició de mesures cautelars que li feia la formació.

Segons Rivera, Puigdemont ha designat algú "encara més radical que ell" per "seguir allargant el procés".
 

 

 

 

Des de Catalunya, Inés Arrimadas ha lamentat que Catalunya torni a estar "en mans d'una assemblea de la CUP", que ha convocat un consell nacional extraordinari per decidir si mantenen l'abstenció per al nou candidat, Quim Torra.

Arrimadas creu que el "mínim" que pot fer Quim Torra és demanar disculpes en el seu discurs d'investidura per les "bestieses" que ha dit sobre Espanya. Segons ha dit, Torra ha estat escollit per Puigdemont perquè és "l'únic que accepta ser el seu titella".

ARXIVAT A:
CsInvestiduraProcés catalàIndependènciaArticle 155
Anar al contingut