Barcelona

Rigau creu que no va desobeir el 9-N, però demana que, si l'han de detenir, ho facin els Mossos

RedaccióActualitzat

La diputada de Junts pel Sí i exconsellera d'Ensenyament imputada pel 9-N, Irene Rigau, ha afirmat a "El suplement", de Catalunya Ràdio, que vol que, en cas que la detinguin, ho facin els Mossos d'Esquadra.

En el marc d'un debat sobre la desobediència amb el regidor de Capgirem Vic Joan Coma, Rigau ha defensat que la policia catalana obeeixi les resolucions judicials encara que vagin en contra dels polítics encausats en el marc del procés.

"El funcionariat no ha de decidir, és el polític que ha d'ofertar una altra legalitat. I a partir d'aquí, si m'han de detenir, ja he dit al conseller Jané que vull que ho facin els Mossos."

Rigau creu que no va desobeir en la consulta del 9-N. Es tracta, diu, d'una actitud amb una connotació que no li resulta còmoda. Per això, segons la diputada, una societat basada en la desobediència no ajudaria a la cohesió a llarg termini.

"Demanar desobeir, amb les conseqüències que comporta, no suma."

El regidor de Capgirem Vic, en canvi, s'ha mostrat partidari de la desobediència.

"Si volem autodeterminar-nos, hem d'assumir uns costos."

Coma estava citat a declarar a l'Audiència Nacional espanyola perquè durant un ple municipal va instar a desobeir, però no s'hi va presentar.

Coma ha apostat per "crear les condicions necessàries perquè els funcionaris –entre els quals hi ha els Mossos– puguin decidir si obeeixen o no amb les màximes garanties possibles".

El regidor de Capgirem Vic considera que l'acte de desobediència "és una manera de despullar el caràcter antidemocràtic de l'Estat".

"Per exercir el dret a decidir hem de tenir el dret de desobeir lleis injustes. El problema no el tenim nosaltres, sinó qui judicialitza la política."

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut