El rec on s'ha trobat el nadó és just al costat d'una ruta ciclista. (Foto: Reuters)
El rec on s'ha trobat el nadó és just al costat d'una ruta ciclista. (Foto: Reuters)
Sydney

Rescaten viu un nounat després de 5 dies abandonat en un rec de desguàs a Sydney

La policia local ja ha detingut la mare, que ha confessat abandonar-lo menys de 24 hores després del naixement

Actualitzat

Les autoritats australianes han acusat una dona de temptativa d'homicidi després que aquesta abandonés el seu nadó nounat en un rec de desguàs, on se'l va trobar després de 5 dies abandonat. Els fets van tenir lloc a Sydney, al barri de Quakers Hill.

Segons ha informat la cadena local ABC, dos ciclistes que passejaven per una ruta ciclista van sentir el que els va semblar "un gatet miolant", però en mirar dins el desguàs -de dos metres i mig de profunditat- van trobar la criatura.

L'inspector David Lagats ha declarat que, tot i que el nadó estava conscient i respirava, "estava desnodrit i deshidratat". Tot i les extremes condicions en què es trobava el nen, els metges han dit que l'espai on se'l va trobar va actuar com a una incubadora natural, protegint-lo de la temperatura exterior, del temps i dels depredadors.

El nen tenia el cordó umbilical tallat, fet que indicava una intervenció mèdica en el procés. És per això que la policia va fer un rastreig pels hospitals de la zona i va poder descobrir la identitat de la mare, de 30 anys, a qui es va detenir.

La dona ha admès davant la policia que va abandonar la criatura menys de 24 hores després del naixement. No ha comparegut a l'audiència sobre el cas, però el jutge ha recomanat que se li concedeixi el dret a cures postnatals, mentre estigui detinguda.

Anar al contingut