Els bombers en el rescat de l'esquiador (Conselh Generau Aran)
Els bombers en el rescat de l'esquiador (Conselh Generau Aran)
Montgarri

Rescatat un esquiador viu de sota una allau gràcies a l'equipament

Els Bombers han revisat la zona on hi ha hagut l'allau i han descartat que pugui haver-hi més persones atrapades

Actualitzat

Una allau a la zona de Montgarri ha atrapat aquest dijous una persona mentre practicava esquí alpí. Els fets han passat al voltant de les quatre de la tarda quan una allau ha sorprès dos esquiadors finlandesos que eren fora de les pistes de l'estació de Baqueira i un d'ells ha quedat atrapat per l'allau.

Segons han explicat a TV3 fonts properes als Pompiers d'Aran, el fet de portar l'equipament necessari per aquesta activitat, com localitzador electrònic, sonda i pala, ha facilitat que el company pogués localitzar l'esquiador atrapat. La reanimació posterior li ha salvat la vida, quan es trobava amb la boca i el nas obstruïts per la neu. L'esquiador, amb símptomes d'hipotèrmia i algunes contusions, ha estat traslladat a l'Hospital de Vielha.

A la zona s'hi han desplaçat els Pompiers d'Aran, l'helicòpter amb el El Grup Actuacions Especials (GRAE) i el Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers i pisters de Baqueira. L'esquiador ha estat rescatat amb vida i amb símptomes d'hipotèrmia i ha estat traslladat a l'Hospital de Vielha.

Els Bombers han revisat la zona on hi ha hagut l'allau i han descartat que pugui haver-hi més persones atrapades.

 

 

Anar al contingut