Londres

Refugiats sirians, explotats en fàbriques turques per a grans cadenes com Mango o Zara

Un reportatge de la cadena britànica BBC denuncia que refugiats sirians treballen a Turquia per a proveïdors de Zara i Mango, sovint sense permís de treball i sense condicions laborals i de seguretat

RedaccióActualitzat

El programa "Panorama" diu que ha localitzat refugiats sirians treballant jornades de 12 hores en una planta on fan el procés químic d'envelliment de texans per a Mango i Zara sense disposar de tan sols una mascareta protectora.

Mango afirma que l'empresa en qüestió treballava sense el seu coneixement i que les inspeccions posteriors no han trobat deficiències greus. Zara assegura, però, que hi va detectar refugiats sirians en situació regular i que ha donat de termini a l'empresa fins al desembre perquè resolgui la qüestió.

El reportatge ha trobat, a més, menors refugiats sirians que havien estat treballant en fàbriques turques que elaboren roba per a les cadenes britàniques Marks and Spencer i Asos. El menor de menys edat en aquest cas, diu el programa, té 15 anys i planxa durant 12 hores al dia peces que després s'envien al Regne Unit.

També hi ha adults, sovint sense permís de treball, als quals se'ls estaria pagant poc més d'un euro per hora, molt per sota del salari mínim a Turquia, un país que, per la seva proximitat a Europa, permet a aquestes empreses escurçar el temps que passa entre que una peça es fabrica fins que arriba a les botigues.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut