Pere Aragonès, secretari d'Economia de la Generalitat (ACN)
Pere Aragonès, secretari d'Economia de la Generalitat (ACN)
Barcelona

Recta final de les negociacions dels pressupostos entre el govern i la CUP

Fonts del govern asseguren que hi hauria un principi d'acord, però des de la CUP expliquen que, malgrat punts de trobada en mesures fiscals, també hi ha diferències que encara s'han de resoldre

RedaccióActualitzat

La negociació sobre els pressupostos de l'any que ve entra en la seva fase final. Fonts del govern donen per fet un principi d'acord, però la CUP refreda expectatives i assegura que encara hi ha diferències. Fonts de la CUP admeten, això sí, que hi ha punts de trobada en qüestions com ara la fiscalitat. Tot acord, en qualsevol cas, haurà de ser ratificat posteriorment per les seves bases. 

Abans que acabi el mes

El govern i la CUP treballen amb l'objectiu de poder tancar un acord abans que acabi aquest mes de novembre, tal com van confirmar aquest dimarts fonts pròximes a la negociació a Catalunya Ràdio. Els contactes continuen intactes malgrat que la relació entre el govern i la CUP semblava que es pogués veure afectada per la manera com es va detenir l'alcaldessa de Berga.

Les mateixes fonts destacaven el bon clima en què s'estan desenvolupant les converses: millor que l'any passat. A banda de la fiscalitat, les diferències importants en la proposta de finançament per al món de l'ensenyament són l'altre gran escull per a un acord.

En canvi, pel que fa al referèndum i en l'àrea de sanitat sembla que les posicions s'han pogut acostar més. Si l'acord final arribés aquest mateix mes, la proposta final i tancada dels nous comptes del 2017 es podria presentar el 22 o el 29 de novembre. Ara com ara, no es descarta cap data.

La primera trobada entre representants del govern i de la CUP va ser el 7 de setembre. Va ser més una reunió tècnica que de contingut i va servir per fixar la metodologia i les línies de treball que havien de seguir. Hi van participar el secretari d'Economia, Pere Aragonès, i el secretari general del departament, Josep Maria Jové; la representació de la CUP, la va encapçalar la diputada al Parlament Eulàlia Reguant.

Anar al contingut