La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría
Madrid

Rajoy no preveu presentar una querella individual contra Bárcenas

El president del govern, Mariano Rajoy, no té previst presentar cap demanda individual contra l'extresorer del PP Luis Bárcenas i els mitjans de comunicació que han publicat informacions sobre una presumpta comptabilitat opaca del partit, sinó que s'adherirà a la demanda que presentarà en breu el partit.

RedaccióActualitzat
El president del govern, Mariano Rajoy, no té previst presentar cap demanda individual contra l'extresorer del PP Luis Bárcenas i els mitjans de comunicació que han publicat informacions sobre una presumpta comptabilitat opaca del partit, sinó que s'adherirà a la demanda que presentarà en breu el partit, segons han informat fonts governamentals.

La mateixa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ja ha admès que en el partit estaven estudiant l'oportunitat que Rajoy presentés accions judicials a títol particular en aquest assumpte, ja que és "el president del govern, no només del Partit Popular". Això sí, va destacar que ell vol "anar amb els seus companys de partit".
Fa un mes, "El País" va publicar els anomenats "papers de Bárcenas", la direcció nacional del PP va avançar que Rajoy també aniria a títol individual als tribunals, en la que seria la primera demanda de la seva carrera política. Fonts de La Moncloa descarten que finalment ho hagi de fer, si bé subratllen que estarà representat a l'"estratègia conjunta" que prepara el Partit Popular.

Cospedal, que va presentar fa deu dies a Toledo una demanda civil contra Bárcenas, va dir dilluns que aquesta mateixa setmana es presentarien les accions judicials que estan preparant els serveis jurídics del partit. No obstant això, encara no ho han fet i Gènova no ha informat de si té previst fer-ho abans que acabi la setmana o el deixarà per a la pròxima.

Santamaría eludeix aquest assumpte a la roda de premsa

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha evitat l'anomenat "cas Bárcenas", com ja va fer la passada setmana, tot i les tres preguntes que li han adreçat els periodistes. "Aquesta és la taula del Consell de Ministres i aquí no parlo dels partits", ha recalcat, per afegir que ella no pot entrar a decidir "el que els partits poden i han de fer", més quan estan pendents de decisions de la justícia o d'altres organismes que col·laboren amb ella.

Després de ser preguntada després si l'executiu li perjudica la manera com s'està encarant aquest cas des del PP, Sáenz de Santamaría ha posat l'accent en les reformes que està fent el govern, destacant que avui mateix ha aprovat quatre lleis, entre elles la que afecta les persones amb discapacitat. "Això és la millor mostra d'on és aquest govern i del que a aquest govern li preocupa i l'ocupa", ha dit.

Després ha estat interrogada sobre si l'executiu està preocupat perquè les seves reformes econòmiques o la dada del dèficit quedi relegada cada dia en els mitjans pel "cas Bárcenas".

La portaveu ha dit que ella no pot "decidir sobre el que s'escriu" però ha afegit que "per a la credibilitat de la feina de tots" és una "bona notícia" la xifra de dèficit. "I com que té efectes a curt, a mitjà i a llarg termini es veurà aquesta millora en la credibilitat", ha ressaltat.
Anar al contingut