Imatge d'arxiu d'una dona amb els seus dos fills petits
Imatge d'arxiu d'una dona amb els seus dos fills petits
Madrid

Quatre de cada deu parats a Espanya viu en famílies on no treballa ningú

Quatre de cada deu parats que hi ha a Espanya viuen a famílies on no treballa ningú. És una dada que recull el Banc d'Espanya en el seu últim butlletí, on fa notar que la capacitat de protecció que pot representar la família és menor que en crisis anteriors. Segons aquest organisme, Espanya era dels països de la zona euro on aquesta xifra era més baixa el 2007, quan només un 26% dels parats vivien en famílies on tots es trobaven a l'atur. En canvi, ara s'ha situat en el 40%, per sobre del màxim històric que es va marcar el 1994, quan es va situar en el 37,7%. Davant d'això, el Banc d'Espanya diu que calen reformes urgents per potenciar la creació de llocs de treball.

Actualitzat
El 40% dels aturats que viuen a Espanya resideixen en llars on no hi ha cap dels membres que hi treballi, segons l'últim butlletí del Banc d'Espanya. Aquests desocupats representen aproximadament el 8% de la població activa a Espanya, una percentatge similar a la taxa d'atur total de molts països de la zona euro, segons el mateix Banc d'Espanya.

El supervisor suggereix que la capacitat de protecció adicional contra l'atur que tenien els vincles familiars és ara menor que en recessions anteriors, ja que han augmentat les taxes d'atur precisament entre els caps de família o els seus cònjugues respecte a crisis anteriors.

En un altre apartat, en què s'analitza l'evolució de l'economia espanyola, el Banc d'Espanya preveu que el quart trimestre la despesa reprengui un camí de "suau recuperació", després de les últimes oscil·lacions.

Sobre la despesa pública, creu que a l'última part de l'any baixarà amb més intensitat.
Anar al contingut