Barcelona

Quatre anys i mig de presó per al principal acusat de deixar en coma un guàrdia urbà d'un cop de pedra

La secció vuitena de l'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys i sis mesos de presó Rodrigo Lanza, de nacionalitat xilena, pels delictes d'atemptat a l'autoritat i lesions imprudents. El tribunal el considera autor del llançament d'una pedra que va deixar en coma un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, davant de la casa okupada del carrer sant Pere Més Baix el febrer del 2006. Els altres dos principals acusats per aquests fets, Álex Cisternas, tambe xilè, i Juan Daniel Pinto, argentí, han estat condemnats a tres anys i tres mesos de presó. Els altres sis acusats de llançar objectes contra els agents, els han caigut penes d'entre un i dos anys de presó.

Actualitzat

La sentència pel cas d'un guàrdia urbà que va quedar en coma per un cop de pedra durant una actuació al carrer Sant Pere Més Baix de Barcelona, on se celebrava una festa il·legal, dicta penes molt inferiors a les que demanaven les acusacions i la fiscalia.

L'autor del llançament de la pedra que va ferir l'agent ha estat condemnat a quatre anys i mig de presó. Es tracta del xilè Rodrigo Lanza, l'únic acusat que continuava en situació de presó provisional. Se'l considera culpable dels delictes d'atemptat a l'autoritat i lesions imprudents. Els altres dos principals acusats, que fa uns dies havien quedat en llibertat provisional, se'ls condemna a tres anys i tres mesos de presó pel delicte d'atemptat a l'autoritat, però amb falta de lesions.

La sentència, que s'ha fet pública amb una gran expectació, fixa una indemnització per a la víctima, que tenia 39 anys en el moment dels fets i quatre fills, de 959.795 euros, i una altra per als familiars de 120.767 euros.

Ara, s'està pendent del resultat de la vista per decidir la pròrroga de la presó provisional de Rodrigo Lanza mentre la sentència no sigui del tot ferma. Pel que fa als altres dos condemnats, s'ha acordat la posada en llibertat immediata. Els altres sis acusats han rebut condemnes d'entre un i dos anys.

Festa il·legal

Els fets es remunten dos anys enrere, en concret, la matinada del 4 de febrer del 2006, al carrer Sant Pere Més Baix de Barcelona. En una casa abandonada propietat de l'Ajuntament, s'hi celebrava una festa il·legal. Grups de joves van començar a increpar i llançar objectes a la policia, que s'havia desplaçat a la zona. El resultat va ser el d'un agent ferit, que va quedar en coma.

Un total de nou persones van ser detingudes, tres d'elles van ingressar a presó provisional. La fiscalia i les acusacions demanaven per a aquestes tres fins a dotze anys de presó en considerar que eren els autors de l'agressió amb una pedra llançada des del carrer. Segons la defensa, però, l'agressió es va fer amb un test que algú va tirar des de dalt de la casa.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut