Moscou

Putin tanca la porta a la possibilitat de repetir les eleccions

El primer ministre rus, Vladímir Putin, ha tancat la porta a la possibilitat de repetir les eleccions legislatives del passat 4 de desembre, tot i les denúncies de frau en favor del partit oficialista, Rússia Unida (RU). "Les eleccions a la Duma es van acabar. No es pot obrir un debat sobre una possible revisió (dels resultats). Tots els grups parlamentaris ja han començat a treballar", ha assenyalat Putin, citat per les agències russes. Durant una reunió del Front Popular de Tota Rússia (majoria simple), la seva plataforma electoral per als comicis presidencials, Putin va afegir: "La Duma funciona. El seu president ja ha estat elegit".

RedaccióActualitzat
Putin va respondre així a les promeses de tots els candidats a la Presidència russa de dissoldre la Duma (cambra de diputats) i convocar nous comicis en cas de victòria el març pròxim.

La repetició de les legislatives és la principal demanda de les multitudinàries manifestacions opositores contra el frau celebrades a Moscou i altres ciutats russes en les últimes setmanes.

Putin va assegurar que les eleccions presidencials, a les quals concorrerà després de ser promogut per Rússia Unida, han de ser netes. "Nosaltres, i jo com a candidat, no necessitem cap tripijoc. Jo mateix vull que (les presidencials) siguin al més transparents possible i vull que tots ho entenguin bé, vull tenir suport en l'expressió de la voluntat popular i en la seva confiança", va destacar. Si no hi ha confiança, va afegir, "no té sentit treballar".

Putin va advocar per instal·lar urnes transparents en els col·legis electorals amb vista a les presidencials, proposta que se suma a la que va anunciar fa dues setmanes de col·locar càmeres web perquè la ciutadania pugui seguir per internet el procés de votació.
Anar al contingut