Barcelona

Puigcercós no és partidari d'esgotar la legislatura a qualsevol preu

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha dit avui que, encara que acabar la legislatura és bo perquè dóna estabilitat, no és partidari d'esgotar-la a "qualsevol preu" i que si els components fonamentals del pacte de govern no es porten a la pràctica seria "lògic" avançar els comicis catalans. En una entrevista publicada pel diari "Avui", Puigcercós diu, tot i això, que ara no es donen aquestes condicions per avançar les eleccions catalanes.

Actualitzat
Puigcercós ha assenyalat que mentre ERC sigui a la Generalitat no hi haurà tercera hora de castellà a l'ensenyament primari, malgrat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a la Generalitat que adopti les mesures necessàries per a l'"estricte compliment" de la impartició de la tercera hora de castellà als centres d'educació primària.

A més, ha dit que no està escrit enlloc que hagin de repetir el tripartit i que la pregunta que cal fer-se és si, d'aquí a un any, Catalunya com a país haurà avançat o no amb el nou Estatut. "A partir d'aquí, ERC haurà de decidir la seva estratègia perquè el país avanci".

Puigcercós ha pronosticat que l'actitud del govern espanyol farà inviable complir els compromisos de l'Estatut, i ha explicat que si es demostra que el nou model de finançament és insatisfactori, caldrà treballar pel concert econòmic.

El president d'ERC ha dit que el seu partit mai ha descartat fer una consulta sobre el dret a decidir i que si el president de la Generalitat, José Montilla, no l'accepta haurà de buscar-se aliats.

Sobre la candidatura a la presidència de la Generalitat, Puigcercós ha dit que decidiran el que més convingui al partit al marge d'especulacions personals, i no ha descartat un tàndem amb Joan Carretero, a més d'assenyalar que no veu clar que hi hagi d'haver primàries per elegir el cap de llista.
Anar al contingut