Madrid

Plantada al Congrés dels Diputats per la inhabilitació de Francesc Homs

Els diputats d'Units Podem i En Comú Podem, el PDeCAT, ERC, Compromís i Bildu abandonen el ple en solidaritat amb el diputat inhabilitat pel Suprem pel 9N

RedaccióActualitzat

Aquest dijous al matí s'ha tornat a escenificar al Congrés dels Diputats la divisió dels grups parlamentaris en dos blocs molt definits. Ha estat per la protesta per la inhabilitació de Francesc Homs, executada aquest dimecres quan la presidenta Ana Pastor va comunicar la sentència al diputat del PDeCAT.

Al principi de la sessió el també diputat del PDeCAT Carles Campuzano ha demanat la paraula per defensar la "dignitat" del seu partit després de l'"expulsió" de la cambra del seu número 1, però la presidenta Pastor l'hi ha negat.

Després d'aquest incident, els diputats independentistes del PDeCAT i d'ERC, els d'Units Podem i En Comú Podem, els de Compromís i els de Bildu s'han aixecat dels seus escons i han abandonat l'hemicicle. Als passadissos de la cambra, Campuzano ha explicat que els diputats del PDeCAT no tornaran al Congrés fins la setmana que ve, quan prengui possessió del seu escó Feliu Guillaumes, el diputat que substituirà Francesc Homs.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut