Inundació a Sant Quirze de Besora (Foto: Noemi González-Mellado Monje)
Inundació a Sant Quirze de Besora (Foto: Noemi González-Mellado Monje)
Saldes / Montesquiu

Prop de 400 nens i monitors acampats passen la nit en albergs i locals socials per les fortes pluges

Les fortes pluges de les últimes hores a la Catalunya central han obligat nombrosos grups d'acampada a passar la nit en albergs i locals socials. Les tempestes s'han concentrat, sobretot, a les comarques del Ripollès, Osona i el Berguedà. Protecció Civil manté activada la prealerta de l'Inuncat.

RedaccióActualitzat
Les fortes pluges de les últimes hores a la Catalunya central han obligat nombrosos grups d'acampada a passar la nit en albergs i locals socials. Les tempestes s'han concentrat, sobretot, a les comarques del Ripollès, Osona i el Berguedà. No hi ha hagut cap incident, tret d'una nena d'11 anys que han atès a l'hospital de Berga per una hipotèrmia lleu.

A Saldes, al Berguedà, diversos grups de nens i monitors que estaven acampats en tres terrenys han passat la nit allotjats entre un local social, l'escola i vivendes dels propietaris dels terrenys d'acampada. En total són 314 nens i monitors. La Creu Roja els ha facilitat mantes. A més, segons informa l'ICS, al CAP de Guardiola de Berguedà hi han passat la nit 16 nens i 4 monitors.

A Montesquiu, a Osona, l'Ajuntament del municipi ha gestionat l'acollida d'un grup d'acampada de 56 persones en habitatges del poble.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut una vintena de trucades relacionades amb l'episodi de pluges, destaquen 7 trucades des de Saldes i 3 des de Ripoll.

Protecció Civil manté activada la prealerta de l'Inuncat.
Anar al contingut