Primeres flors, aquest dimecres a la nit, al mosaic del Pla de l'Os de la Rambla
Primeres flors, aquest dimecres a la nit, al mosaic del Pla de l'Os de la Rambla

Primeres flors a la Rambla en memòria de les víctimes del 17A

Actualitzat

Quan falten poques hores del primer aniversari dels atemptats del 17 d'agost, la Rambla de Barcelona ha acollit les primeres mostres de condol. Al mosaic del Pla de l'Os, l'obra de Joan Miró on va acabar el seu recorregut la furgoneta conduïda per Younes Abouyaaqoub, aquest dimecres a la nit s'hi han començat a col·locar rams de flors per homenatjar les víctimes dels atacs a Barcelona i Cambrils.

Precisament a la Rambla, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, farà aquest dijous una declaració institucional amb motiu del primer aniversari dels atemptats.

Homenatge a les víctimes

Divendres, Barcelona commemorarà el primer aniversari dels atemptats del 17A amb una ofrena floral a la Rambla i amb un acte a la plaça de Catalunya. L'acte donarà el protagonisme a les víctimes de l'atac i comptarà amb la presència dels reis; el president del govern espanyol, Pedro Sánchez; el de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Familiars de les víctimes mortals faran l'ofrena floral a les 10.00 davant el mosaic de Miró i, a dos quarts d'onze, començarà l'acte amb interpretacions musicals de les Escoles Municipals de Música i el Conservatori Municipal i una lectura amb els set idiomes de les víctimes mortals: català, castellà, anglès, francès, portuguès, italià i alemany.

La commemoració tindrà com a lema "Barcelona, ciutat de pau", i ha estat promoguda per l'Ajuntament amb col·laboració de la Generalitat i la delegació del govern espanyol a Catalunya. No hi haurà parlaments institucionals per centrar el protagonisme en els familiars de les víctimes i els ferits.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
Anar al contingut