Primeres denúncies per estafa pel cas Nadia als jutjats de la Seu d'Urgell

Segons ha pogut saber TV3, entitats culturals, empreses i particulars reclamen almenys 35.000 euros als pares de la nena

Actualitzat

Els afectats per la presumpta estafa del cas Nadia ja han presentat denúncies. Són entitats culturals, empreses i particulars que van fer aportacions per a la malaltia de la nena i que, segons ha pogut saber TV3, reclamen 35.000 euros.

Entre les persones que han presentat denúncies hi ha el fuster que va fer les obres a la botiga de vins que tenia el pare al municipi, i un grup de teatre de la Seu d'Urgell que va recollir més de 6.500 euros.

La llista de reclamacions és gran. Hi ha també el cas d'un grup inversor de Barcelona que va fer un donatiu de 19.000 euros, i d'una dona, que no és de l'Alt Urgell però que viu a Catalunya, que en va donar 6.000. Tots dos s'han presentat com a acusació particular en el cas Nadia.

Les xifres del cas Nadia: 900.000 euros en donatius, 600.000 euros gastats

També hi ha el cas de l'Ester Tarrés, que va recaptar 1.900 euros i els va donar a la Fundació Nadia Nerea. Els diners no eren seus. El centre comercial on treballa li va donar un xec de 1.000 euros, i una particular, 900 euros més. Un rebut demostra que l'Ester va fer l'ingrés del donatiu amb les inicials AVN (Amics i Veïns de Nadia) en un dels comptes bancaris.

Tarrés ha explicat a TV3 que se se molt dolguda i que vol retornar els diners a les persones que van fer el donatiu:

"Més que econòmicament, ens sentim molt estafats moralment, perquè jugar amb els malalts... Jo, per exemple, gent que hem tingut càncer, i que puguin arribar a jugar d'aquesta manera amb la gent, amb els sentiments i amb la bona voluntat..."

Un poble bolcat

El cas de Tarrés és un exemple de com el poble es va bolcar amb la família. La seva filla anava a classe amb la Nadia. Tarrés, juntament amb una seixantena de mares i pares d'Organyà, van crear un grup de WhatsApp per impulsar iniciatives solidàries amb la finalitat de recollir diners per ajudar la nena malalta.

En poc més d'un any van aconseguir recaptar uns 20.000 euros a través de subhastes, obres de teatre i altres actes solidaris. Ara, d'aquests donatius, se'n reclamarien la meitat, uns 10.000.

Segons la investigació dels Mossos d'Esquadra, els pares havien recaptat en donatius més de 900.000 euros, que s'havien de destinar a intervencions mèdiques de la menor que, finalment, no s'haurien dut a terme. Se'n van gastar prop de 600.000.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut