El port de Barcelona
Els estibadors tornen a la vaga
Barcelona

Poca incidència de la vaga dels estibadors als ports, tot i el seguiment del 100%

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha destacat la normalitat de la jornada als ports i ha xifrat la vaga en "gairebé el 100%"

RedaccióActualitzat

Els estibadors dels ports de Barcelona i Tarragona han seguit la jornada de vaga al 100%, segons fonts dels treballadors. Les aturades han començat aquest dilluns al matí i s'aniran repetint fins a primera hora d'aquest dimarts en hores imparells.

És la primera de les tres aturades previstes aquesta setmana -les altres dues són dimecres i divendres- després del trencament de les negociacions amb la patronal, perquè no es garanteix, diuen, la continuïtat dels treballadors després de la reforma del sector aprovada pel Congrés.

A Tarragona, l'aturada ha tingut més afectació que a Barcelona, on aquest dilluns és festiu, tot i que ha estat moderada, ja que cal tenir en compte que es tracta d'un port amb un pes molt important de l'activitat de la petroquímica que no necessita tant la feina dels estibadors: bona part de la càrrega va per canonades.

A Barcelona, la vaga ha tingut poca incidència. Els estibadors han assegurat que no ha afectat ferris i creuers, per no perjudicar els passatgers, ja que s'han complert els serveis mínims del 50%.

A més, els vaixells de contenidors i de càrrega de vehicles han optat per no atracar al port fins aquest dimarts a les vuit del matí i les empreses de l'estiba ja no havien contractat el servei de transportistes i estibadors.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha destacat la normalitat en l'arrencada de la primera jornada de vaga de la setmana.

Els estibadors estan disposats a negociar fins al final, però, si no hi ha canvis, asseguren que faran vaga les dues pròximes setmanes. Hi ha un preavís de protesta pel 14 i 15 de juny, amb una aturada de 48 hores ininterrompudes, que continuarà durant les hores imparells dels dies 19, 21 i 23 del mateix mes.

6.150 estibadors tenen compromès el seu futur per la liberalització del sector que podria posar fi als seus llocs de treball.

Anar al contingut