Londres

Pot una empresa obligar les dones a treballar amb sabates de taló?

La Cambra dels Comuns britànica debat el dret de les dones a calçar com els homes a la feina

RedaccióActualitzat

Nicola Thorp, recepcionista d'una prestigiosa empresa financera britànica, va decidir engegar una campanya de firmes per internet després que la suspenguessin de sou al negar-se a portar talons a la feina.

Després de mig any, la petició va rebre més de 150.000 signatures, cosa que ha portat aquest cas i la revisió sobre els codis de vestimenta al Parlament britànic. Aquest dilluns s'ha debatut a la Cambra dels Comuns, on alguns dels seus representants han manifestat trobar-se en estat de xoc en veure que aquest cas no és excepcional, que n'hi ha centenars a tot el país.

El govern, mentrestant, abans de decidir si legisla o no en aquest sentit, s'ha limitat a dir que, pel que fa codis de vestimenta, sempre demana que les empreses compleixin la llei, per un costat, i per l'altre, que els codis siguin equivalents, sempre, per a homes i per a dones.

Nicola Thorp ja ha expressat la seva satisfacció a les xarxes.

 

 

Nicola Thorp va ser contractada el 2015 com a recepcionista per una feina temporal a l'empresa PwC a Londres i va ser acomiadada en negar-se a portar talons per treballar. El seu primer dia de feina es va presentar amb sabata plana i un superior li va dir que havia de portar sabates de taló, concretament amb una alçada d'entre 5 i 10 centímetres. Ella s'hi va negar argumentant que era una mesura discriminatòria cap a les dones, i l'empresa la va acomiadar.

 

♦ La polèmica pels talons a la catifa vermella de Canes

 

Aleshores, Nicola Thorp va impulsar una campanya de recollida de firmes per reclamar al Parlament britànic que revisi la llei que autoritza les empreses a exigir a les treballadores que portin talons per anar a treballar.

"La normativa de vestuari de les empreses està passada de moda i és sexista."

La campanya va superar el nombre de firmes necessàries per aconseguir que el Parlament ho debati, i, finalment, ha entrat a la Cambra dels Comuns. Abans, Thorp ha portat la seva campanya de defensa de la igualtat a diferents mitjans de comunicació.

"Obligant les dones a portar talons s'està afavorint els homes, perquè les sabates que porten ells no afecta la postura ni la capacitat de moviment. No els provoca problemes de salut a llarg termini."

 

♦ Com mantenir els peus sans? Parlem amb Eduard Rabat, cirurgià ortopèdic i traumatòleg

Anar al contingut