Josep Anglada, durant el míting central de campanya. Arxiu.
Josep Anglada, durant un míting. Imatge d'arxiu.
Barcelona

Plataforma per Catalunya destitueix el seu president, Josep Anglada, per "deficiències en la gestió del partit"

El consell executiu de la xenòfoba plataforma ha decidit destituir de manera fulminant el seu president per "deficiències en la gestió del partit". El rellevarà l'empresari i vicepresident segon de la formació, Xavier Simó. El fundador de PxC, que ha denunciat un "complot" en contra seu per descavalcar-lo de la presidència, ha garantit que presentarà batalla i ha suspès cautelarment de militància, per faltes molt greus, els participants del que considera una "reunió il·legal".

RedaccióActualitzat

El consell executiu de la xenòfoba plataforma ha decidit destituir de manera fulminant el seu president per "deficiències en la gestió del partit". El fundador de PxC, que ha denunciat un "complot" en contra seu per descavalcar-lo de la presidència, ha garantit que presentarà batalla i ha suspès cautelarment de militància, per faltes molt greus, els participants del que considera una "reunió il·legal".

En un comunicat, el partit ha anunciat que Xavier Simó serà el relleu d'Anglada. Simó, que fins ara ocupava la vicepresidència segona, assumirà el càrrec fins a la celebració del congrés de la formació, que es farà a la tardor. El nou president exercirà una presidència "institucional de caràcter representatiu", i els poders executius del partit recauran en el secretari general, Robert Hernando, que desenvoluparà les funcions sota la supervisió del consell executiu.

"Un complot"

La decisió del cessament l'ha pres el consell executiu de PxC, que s'ha reunit aquest dissabte al matí a l'Hospitalet de Llobregat amb caràcter extraordinari i urgent. Fonts de la mateixa formació, però, han evitat aclarir en què consisteixen les suposades "deficiències en la gestió". Anglada també desconeix el motiu de la seva destitució. Així, el fundador de la Plataforma ha afirmat que la reunió d'aquest dissabte s'ha convocat malgrat saber que ell no hi podria assistir. També ha denunciat que se l'ha rellevat sense permetre-li donar cap explicació.

És per tot això que el fins ara líder de PxC denuncia un "complot" en contra seu organitzat pel secretari general, Robert Hernando, i per un regidor de l'Hospitalet i un altre de Sant Boi de Llobregat, dels quals sospita que volen donar a la formació un "vessant més espanyolista".

Anglada, que assegura haver-se assabentat "a posteriori" de la destitució, ha garantit que presentarà batalla per la presidència de PxC, una formació que té 67 regidors a tot Catalunya però que va fracassar en l'intent d'entrar al Parlament català.

Anglada, que actualment és el líder opositor a l'Ajuntament de Vic, s'ha caracteritzat per ser un polític controvertit, amb un clar discurs xenòfob, i s'ha vist involucrat en diversos processos judicials en què se l'ha acusat d'incitació a l'odi i a la discriminació. També va ser condemnat per agredir un menor.

 

Anar al contingut