Santiago de Xile

Pinochet evoluciona favorablement i abandona la Unitat de Cures Intensives cinc dies després de tenir un infart

L'estat de salut d'Augusto Pinochet sembla que millora. L'exdictador xilè va ser traslladat aquest dijous de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Militar de Santiago cap a la Unitat de Cures Intermèdies. L'exdictador xilè va ingressar a l'hospital diumenge passat, d'extrema gravetat, després de patir un infart de miocardi. La ràpida recuperació de Pinochet és sorprenent per alguns, mentre que els metges asseguren que és completament normal.

Actualitzat
Augusto Pinochet ja ha abandonat la Unitat de Cures Intensives. Segons fonts mèdiques, el trasllat ha estat motivat per l'evolució positiva que presenta l'exdictador, de 91 anys. Ara Pinochet continua amb el pla de rehabilitació cardiovascular, que inclou mobilització assistida, i de fet, està previst que continuï hospitalitzat almenys fins dimecres vinent.

Aquesta ràpida recuperació ha aixecat sospites entre els seus detractors, que creuen possible que s'hagi exagerat sobre el seu estat per obtenir beneficis en els processos judicials que té oberts. De fet, l'atac de cor que va tenir Pinochet va posar fi a l'arrest domiciliari en què es trobava.

El fill de Pinochet, Marco Antonio, ha assegurat que el seu pare ha pogut salvar la vida gràcies al fet d'estar detingut i acusa de farsants els que posen en dubte la gravetat de la seva afecció. Assegura que l'odi no els deixa veure la realitat i la veritat i ressalta que l'Hospital Militar no s'hauria prestat a mentir sobre això.
Anar al contingut