Jocs Olímpics

Phelps es converteix en l'esportista que més ors ha guanyat en la història dels Jocs

Arribi o no a superar el rècord de Mark Spitz, Michael Phelps ja pot presumir de ser l'esportista que més ors ha guanyat en la història de les Olimpíades. Amb els dos metalls d'aquest dimecres, el de Baltimore ja n'acumula cinc a Pequín i onze en la seva carrera, la qual cosa el col·loca per davant de llegendes com l'atleta finlandès Paavo Nurmi, la gimnasta soviètica Larisa Latinina i el nord-americà Carl Lewis. Els últims ors aconseguits a la capital xinesa corresponen als 200 papallona i al relleu 4 x 200, proves en què també ha batut el rècord del món.

Actualitzat

La marca dels 200 papallona ha estat la que més li ha costat rebaixar, fins ara, a Michael Phelps. El millor registre mundial l'havia establert ell mateix a Melbourne i avui l'ha batut per només sis mil·lèsimes (1.52,03). Era el quart or del nord-americà, que tot seguit competia en els 4 x 200 amb els seus compatriotes Ryan Lochte, Ricky Berens i Peter Vanderkaay. Aquí sí que no han patit tant per instaurar el nou rècord del món: 6.58,56, gairebé cinc segons més ràpids. I cinquè or per a Phelps.

No tots els rècords són de Phelps

Ara bé, això de rebaixar rècords del món no és exclusiu de Phelps. A Pequín les marques estan caient una rere l'altra. L'australiana Stephanie Rice ha deixat la marca dels 200 estils en uns extraordinaris 2.08,45 i la italiana Federica Pellegrini ha fet els 200 lliures en només 1.54,82, totes dues campiones olímpiques. Però el més curiós ha passat en els 100 lliures masculins. A la primera semifinal, el francès Alain Bernard ha batut el rècord establert fa dos dies per Eamon Sullivan i l'ha deixat en 47,20. Poc li ha durat l'alegria: a la segona semifinal, el mateix Sullivan ha rebaixat la marca en aturar el cronòmetre als 47,05.

Un refredat deixa Wildeboer fora dels 200 esquena

El sabadellenc Aschwin Wildeboer, setè als 100 esquena, no podrà competir als 200 per culpa d'un refredat, segons ha informat la Federació Espanyola de Natació. És la segona baixa d'aquestes característiques després de la causada per Erika Villaécija als 400 estils. Segons els nedadors, la clau són els canvis de temperatura que hi ha en sortir de la piscina per culpa de l'aire condicionat.

Mireia Belmonte sí ha participat als 200 braça, però ha caigut en la primera eliminatòria. El seu temps (2.29,46) ha estat el pitjor de la seva sèrie. La nord-americana Rebecca Soni ha establert un nou rècord olímpic (2.22,17). I la mateixa mala sort que Belmonte ha tingut Brenton Cabello, setè de la seva sèrie dels 200 estils (2.03,08), que també fa les maletes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut